KHL tekee ensi kauden jälkeen kriittisiä muutoksia sarjan kokoon ja tiputtaa kolme ”huonointa” joukkuetta ulos liigasta, jotta sarjan kooksi saadaan 24.

KHL:n sivuilla olevan tiedotteen mukaan joukkueiden vähentäminen tuo pienemmän ja vaikeamman palkkakaton, joka tarkoittaa tasaisempaa kilpailua ja isompia säästöjä.

Miten KHL määrittelee kolme ”huonointa” joukkuetta?

Asettamalla kaikki 27 joukkuetta tylysti ranking-järjestelmään, jossa seurat arvioidaan kahdeksalla eri menestystä mittaavalla tekijällä.

Menestystä mitataan oletetusti seuran urheilullisella pärjäämisellä runkosarjassa ja pudotuspeleissä, mutta mukaan mahtuu myös hieman erikoisempia vaikuttavia tekijöitä.

Yhtenä keinona arvostelussa KHL käyttää seurojen urheilullista menestymistä suhteessa kaudella käytettyyn taloudelliseen panostukseen. Jos esimerkiksi isoja taloudellisia satsauksia tehnyt joukkue alisuorittaa, menettää se pisteitä ranking-kaaviossa.

Muita arvioivia tekijöitä ovat muun muassa seuran alueen rahoituksen määrä joukkuetta kohtaan ja joukkueiden palkanmaksun tuleminen ajallaan.

Yksi merkittävä tekijä on myös seuran areenaan koko ja sen täyttöaste. KHL:stä jo tämän kauden päätteeksi potkut saaneen Metallurg Novokuznetskin täyttöaste oli 43 prosenttia, kun taas koko sarjan keskimääräinen prosentti oli 78.

Muita syitä ranking-sijoitukseen ovat kysyntä TV-lähetyksille ja markkina-alueen potentiaali.

Entinen KHL-toimittaja Tomas Vorcak julkaisi Twitter-tilillään täyden KHL:n luoman ranking-listan, joka perustuu edellä mainittuihin arvostelutapoihin.

Listan kärkipaikkaa pitää hallitseva mestari ja suurseura Pietarin SKA. Toiselta sijalta löytyy hieman jopa yllätykseksi suomalaisseura Jokerit, joka päihitti arvosteluissa lukuisia Venäjän suurseuroja.

Katso koko lista alla olevasta Twitter-linkistä:

KHL & EURO 🏒 TALK

@vorkywh24
#KHL #club #rating after 2016/2017. SKA, Jokerit, CSKA leaders and Yugra, Lada, Kuznya the worst #KHLfi #VerniSlovanu #hcslovan