PARIISI. Tiistain ottelussa Suomea vastaan Kanadan isona nimenä toimi Mitch Marner, joka kokosi kasaan heti avauserässä melkoisen pistepotin.

Marner oli mukana kaikissa Kanadan kolmessa osumassa. Tehot olivat komeat: 2+1.

– Ylivoima toimi, ketjun peli rullasi mainiosti. Suomi ei kuitenkaan luovuttanut missään vaiheessa, vaan he jatkoivat taistelua koko ajan. Meidän kannalta oli tärkeää jatkaa vain sitä kovaa rummutusta. Tämä oli tärkeä peli siltä kannalta, että olemme valmiita nyt puolivälieriin, Marner itse totesi pelin jälkeen.

Marner on ollut aiemminkin esillä Suomea vastaan. Esimerkiksi nuorten MM-kisojen puolivälieräottelussa 2016, Marner paukutti kaksi osumaa maalintekokilpailussa Nuoria Leijonia vastaan.

Tuoreimman tehoillan Marner otti vastaan viileästi.

– Olin vain oikeissa paikoissa oikeilla hetkillä. Meillä on kuitenkin paljon hyviä pelaajia niin ylivoimalla kuin ketjussani. Sain kiekkoa ja onneksi pystyin myös viimeistelemään pari kertaa, Marner mietti.

Marnerilla Suomi-peli pisti myös kasvoja uuteen uskoon, sillä Toronto Maple Leafsia seurajoukkuetasolla edustava hyökkääjä sai mailan naamaansa pelin loppupuoliskolla.

TV-kuvien perusteella nuori hyökkääjä oli vitsailun kohteena vaihtopenkillä.

Mites tuo väkki? Onko naama nyt enemmän jääkiekkomainen?

– Hauska nähdä, että mihin muotoon tuo tuosta lopulta muovautuu. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun noin kunnolla kävi. Jännä nähdä reaktio läheisiltä, että mitä he ovat mieltä. Ehkä näytän nyt vähän vanhemmalta ja enemmän jääkiekkopelaajalta. Se on vain hyvä juttu!, Marner naureskeli.