Vladislav Tretjak kommentoi Aleksandr Ovetshkinin olympiamatkaa: ”Se on NHL:n ongelma”

© Kuva: Ilari Isotalo

Venäjän jääkiekkoliiton presidentti Vladislav Tretjak kommentoi Aleksandr Ovetshkinin olympiamatkaa.

NHL ilmoitti hiljattain, ettei se lähetä pelaajiaan ensi vuoden olympialaisiin. Sen sijaan Washington Capitalsin venäläistähti Ovetshkin on ilmaissut selkeästi lähtevänsä olympialaisiin, vaikka NHL voisi sen helposti torpata (uutinen).

Tretjak kuitenkin uskoo, että Ovetshkinin matka on mahdollisuuksien rajoissa.

– Vaikea sanoa, että voiko Aleksandr Ovetshkin lähteä olympialaisiin, vaikka NHL kieltää sen. Kaikki on mahdollista tässä maailmassa, koska kuten ymmärrätte, mitään ei voi poissulkea, Tretjak sanoi RIA Novostille.

Venäjän jääkiekkoliitto on aseeton, mikäli NHL ei anna pelaajille lupaa edustaa maataan olympiatasolla.

– Venäjän jääkiekkoliitto tulee tietenkin kunnioittamaan NHL:n sääntöjä. Me haluamme, että NHL kunnioittaa meidän ja kansainvälisiä sääntöjä. Katsotaan miten kysymys ratkaistaan, mutta se on NHL:n ongelma: joko he päästävät kaikki pelaajat tai eivät päästä ketään tai päästävät sitten pelaajia valikoidusti.