© Kuva: Getty Images

TSN:n toimittaja arvioi Patrik Laineen NHL:n vuoden tulokkaaksi – antoi mielenkiintoisen perustelun

Tämän NHL-kauden yksi kuumimpia puheenaiheita on ollut kahden nuoren supertähden Patrik Laineen ja Auston Matthewsin välinen taistelu parhaalle tulokkaalle jaettavasta Calder-palkinnosta.

Kumpikaan kaksikosta ei ole osoittanut kommenteissaan erityistä kiinnostusta himoittuun palkintoon, mutta mediaa ja faneja kiinnostaa aihe sitäkin enemmän.

TSN:n toimittaja Travis Jost antoi oman mielipiteensä siitä, kumpi nuorukaisista tulee voittamaan Calder-palkinnon.

– Mitä enemmän mietin tätä, sitä enemmän päädyn Laineeseen. Hän on parempi maalintekijä ja Matthews on parempi puolustussuuntaan. Vaikka Laine on fantastinen hyökkäyspään pelaaja, hän ei siltikään ole yksipuolinen pelaaja. Hän ei ole pelkästään maalitykki. Hän on aliarvostettu syöttelijä, ylistää Jost TSN:n Toronto 1050 -radiokanavalle.

Laineella on tällä hetkellä tilastojen valossa pieni yliote Matthewsistä, koska suomalaistykki on tehnyt 63:ssa ottelussa tehopisteet 33+27=60. Matthews on Lainetta vain yhden maalin ja neljä tehopistettä jäljessä tehopisteillään 32+24=56. Matthews on pelannut seitsemän ottelua enemmän kuin Laine, koska suomalaispeluri kärsi loukkaantumisen kauden puolivälissä.

Jostilta löytyi yksi erityinen perustelu siihen, miksi Laine on tällä hetkellä parempi ehdokas voittamaan Calder-palkinnon.

– Laine saa ketjutoverinsa näyttämään paremmilta. Laineen kenttä, missä pelaa Mark Scheifele ja Nikolaj Ehlers on ollut NHL:n parhaimpia hyökkäyskenttiä. He ovat tehneet 3,6 maalia 60 pelattua minuuttia kohden, mikä on enemmän kuin millään muulla hyökkäysketjulla.

Jost halusi haastattelussaan korostaa sitä, että Matthewsin ketjutoverit ovat tasoltaan huonompia, mutta hän pelaa muuten paremmassa joukkueessa kuin Laine. Jenkkitoimittaja piti Lainetta suurena syynä ketjunsa huimaan vireeseen.

– Matthews oli suosikki tammikuuhuun asti, mutta nyt Laine on mennyt hänestä ohi. Arvioisin tilanteen olevan 51-49 tällä hetkellä Laineelle, Jost päättää.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!