Mestiksen välierissä kohtaavien TUTOn ja Kiekko-Vantaan välille kasvoi lisälatausta jo ennen sarjan alkua. TUTO nimittäin olisi halunnut siirtää joukkueiden välisiä otteluja, mutta K-Vantaa kieltäytyi tästä.

– Olisimme halunneet siirtää pelejä, mutta se ei tällä kertaa onnistunut. Nyt pelataan näinä päivinä, TUTOn toimitusjohtaja Dani Aavinen kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

TUTO olisi halunnut vaihtaa Turussa pelattavien ottelujen päivämääriä, koska ainakin keskiviikkona joukkueen kotiottelun kanssa samaan aikaan Turussa pelaa TPS omia pudotuspelejään. Liiga-puolivälierä luonnollisesti rokottanee TUTOn katsojalukuja.

Jos TPS:n ja Helsingin IFK:n välinen ottelusarja venyy, tulee päällekkäisiä otteluita enemmänkin.

– Turussa on paljon kiekkoihmisiä, jotka käyvät katsomassa molempien seurojen pelejä, sekä Tepsin että TUTOn. Ajattelimme ennen kaikkea heitä, ettei heidän tarvitsisi valita. Nyt he joutuvat valitsemaan joukkueiden väliltä, se ei ole kenenkään etu, Aavinen sanoi.

Mestiksellä ei olisi Aavisen mukaan ollut mitään siirtoa vastaan. K-Vantaa ei kertonut kieltäytymisen syitä TUTOlle, eikä avannut niitä myöskään SuomiKiekko-sivustolle.

– En tiedä. Me olisimme halunneet, he eivät halunneet, silloin niitä ei voi siirtää, Aavinen totesi.

– Asiasta oli keskustelua. Emme olleet tyytyväisiä siirtoihin erinäisistä syistä. En lähde näitä perkaamaan julkisuudessa, K-Vantaan toimitusjohtaja Kai Sointu kommentoi.

– Se on meidän välisiä asioita. Jos TUTO haluaa tuoda tätä asiaa julkisuuteen, fine. Minä en ala riepotella julkisuudessa tätä, Sointu sanoi ykskantaan.

Sekä Aavinen että Sointu vakuuttavat, että joukkueiden välillä ei ole kitkaa tapauksen johdosta, mutta SuomiKiekko-sivuston saamien tietojen mukaan todellisuudessa joukkueiden välillä kytee räjähdysherkkä ruutitynnyri välien kiristyessä.

– Meillä on ihan hyvä suhde Kiekko-Vantaan kanssa. Ei siinä mitään, Aavinen sanoi.

Ei ole havaittavissa mitään kireyttä ennen sarjaa?

– Ei varmastikaan, Aavinen vastaa hetken mietinnän jälkeen.