Tällä kaudella Toronto Maple Leafsissa tulokkaat ovat nousseet isoon rooliin. Siitä oli osoituksena esimerkiksi tiistaiyön kamppailu New York Islandersia vastaan.

Vaikka vaahteranlehtipaidat hävisivät ottelun lopulta 6-5 jatkoajalla, tulokkaiden panos oli loistava.

Tulokaspelaajat nimittäin tekivät kaikki joukkueen maalit ottelussa. Ja vaikka maaleja tuli peräti viisi, oli jokaisella maalilla eri tekijä.

Maalinteon aloitti Maple Leafsin puolelta Nikita Soshnikov avauserässä, josta vain puolitoista minuuttia myöhemmin osui myös Auston Matthews. Toisessa erässä osuivat Mitch Marner sekä alivoimalla Zach Hyman.

Kolmannessa erässä vielä ruotsalaistulokas William Nylander upotti joukkueen viidennen maalin ja vei joukkueensa johtoon, mutta Islandersin Andrew Ladd toi joukkueen tasoihin ja Brock Nelson osui jatkoajalla.

Viisi eri tulokasta ei ole ikinä ennen osunut Maple Leafsille yhdessä ottelussa NHL:n modernin historian aikana.

Tulokkaat eivät silti olleet kovin tyytyväisiä ottelun jälkeen, päästihän heidän joukkueensa ottelussa kuusi osumaa omiin.

– Meidän todellakin täytyy olla parempia. Nämä ovat tärkeitä pisteitä, emmekä halua menetettyjen johtoasemien iskevän meitä selkään myöhemmin. Emme halua voittaa pelejä 6-5 tai 5-4. Emme halua olla joukkue, joka päästää paljon maaleja, mutta tekee paljon osumia, tiukassa pudotuspelitaistossa olevan Leafsin Auston Matthews sanoi.