Tampa Bay Lightningin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppulan jatko seurassa on vaakalaudalla.

Näin raportoi ESPN:n toimittaja Pierre LeBrun. Hänen mukaansa Lightning joutuu tekemään valintoja NHL:n laajennusdraftin vuoksi eikä Filppulan asema ole vakaa.

Filppulalla on sopimuksessaan siirron kieltävä pykälä, minkä vuoksi Lightningin täytyy suojata suomalainen laajennusdraftin osalta. Tämä tarkoittaisi sitä, että Filppula veisi paikan joltakin nuoremmalta pelaajalta.

Siirron kieltävät pykälät omistavat Steven Stamkos, Filppula ja Ryan Callahan ovat viemässä kolme paikkaa suojattujen hyökkääjien paikoista.

Muun muassa Nikita Kutsherov, Alex Killorn, Tyler Johnson, Ondrej Palat, Jonathan Drouin, Vladislav Namestnikov ja J.T. Brown taistelevat tässä skenaariossa neljästä jäljellä olevasta hyökkääjän paikasta.

LeBrunin mukaan Filppula on laadukas pelaaja, muttei enää palkkansa arvoinen. Hän uskoo Lightningin suojaavan laajennusdraftissa mieluummin nuorempia pelaajia.

– Voin vain olettaa, että Lightning yrittää kaupata Filppulan (hänen suostumuksellaan) tai vakuuttaa hänet ja Callahan luopumaan siirron kieltävistä pykälistään laajennusdraftin osalta, LeBrun kirjoittaa.

Filppulan sopimus Lightningin kanssa ulottuu kauden 2017-2018 loppuun.