© Kuva: Ilari Isotalo

Ville Leinon ura ei ota tuulta siipien alle Ruotsissakaan

Kovaan alamäkeen urallaan ajautunut Ville Leino ei tunnu saavan itseään lentoon Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä Växjön joukkueessa.

NHL:stä Leino siirtyi ensin KHL:ään, missä vaisut pistemäärät eivät tuoneet pitkää jatkoa. Juonikkaana hyökkääjänä tunnettu, ja kiekollisesta pelistä elävä 33-vuotias hyökkääjä siirtyi viime kaudeksi Växjön rivein, jossa alku näytti lupaavalta.

Leino iski SHL:n runkosarjassa viime kaudella 17 ottelussa pisteet 2+12, mutta pudotuspeleissä hän vaipui jälleen varjojen maille. Växjö eteni pitkälle kevään tärkeimmissä peleissä, mutta Leinon henkilökohtainen panos oli heikko, kun 13 pudotuspeliottelussa syntyivät tehot 0+3.

Täksi kaudeksi jatkosopimuksen tehnyt Leino ei ole lunastanut seuran odotuksia, kun 15 runkosarjan pelissä hän on merkkauttanut pisteet 3+3. Peliaikaa on kertynyt vasta joukkueen 13. eniten.

Maalipaikoille pääsemisestä kertoo karusti se, että Leinolla on 15 ottelussa ainoastaan 12 laukausta. Esimerkiksi joukkueen ykköspyssyjen joukkoon noussut Olli Palola(9+8) on laukonut jo 68 kertaa pelaamassaan 23 ottelussa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!