Turussa osataan tehdä taas yhteistyötä – jälki näkyy heti: ”Uusi ääni kellossa”

TPS:n vahva alkukausi on ollut jopa pienimuotoinen yllätys. TPS:n yllättävän vahvan alkukauden ruumiillistuma on laitahyökkääjä Jasper Lindsten.

Lindsten on suuremmalle Liiga-yleisölle tuntematon suuruus. Lindsten pelasi viime kauden kokonaan TUTO:ssa Mestistä, lukuun ottamatta piipahdusta Espoon Bluesissa. Pisteitä tuli varsin mukavasti, ja vastuu oli suuri.

Lindstenin Liiga-sopimuksesta tälle kaudelle kuiskittiin Kupittaan yläparvella jo aikaisessa vaiheessa viime kautta. Harva osasi kuitenkaan odottaa, että 22-vuotias turkulainen iskee näin kovat näytöt tauluun, ja ottaa paikkansa TPS:n ykkösketjusta Tomi Kallion ja Eric Perrinin viereltä.

Näin on kuitenkin tapahtunut. Lindstenin kausi on ollut nousujohteinen varsinkin tehopisteiden valossa. Marraskuussa turkulainen on ollut selvästi TPS:n kärkihahmoja.

Lindstenin ja osittain myös Topi Taavitsaisen nousu TPS:n runkopelaajiin kertoo myös siitä, että Turussa on ymmärretty yhteistyön merkitys nuorien pelaajien kehityksen kannalta. Parivaljakko teki yhdessä tuhojaan viime kaudella TUTO:ssa.

Turussa on vihdoin löydetty tasapaino TPS:n ja TUTO:n välille. Nuori pelaaja on saanut TUTO:ssa vastuuta, jonka jälkeen hänelle on annettu reilu mahdollisuus Palloseuran puolelta näyttää kyntensä liigatasolla. Aina ei ole näin todellakaan ollut.

Jotkut osoittaisivat sormella Ismo Lehkosta, joka sai lähteä TUTO:n penkin takaa kesken viime kauden, mutta turkulaisessa jääkiekossa, tai urheilussa ylipäätään, ei koskaan ole ollut kyse vain yhdestä miehestä. Lähin esimerkki löytyy jalkapallon puolelta Veritas Stadionin kiistoista.

Nyt on uusi ääni kellossa, sillä turkulainen kiekko hengittää tällä hetkellä yhteistyön voimin. Siitä malliesimerkkinä on Lindstenin nousu TPS:n kärkipelaajiin tällä kaudella.

Lisäksi tulokset näkyvät myös joukkuetasolla. TPS on sarjataulukossa tällä hetkellä kolmantena. Niin, ja TUTO porskuttaa toisena Mestiksessä. Ei ihan jokapäiväistä herkkua turkulaiselle kiekolle.

Surullista tässä tarinassa on kuitenkin se, kuinka monta lahjakkuutta turkulainen pääsarjakiekko ehti menettää kahden seuran erimielisyyksien takia.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!