© Kuva: Getty Images

NHL-luotsi toteuttamassa suunnitelmansa Rasmus Ristolaisen suhteen

Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen on edelleen NHL:n kuormitetuimpia pelaajia.

Kauden 12 ensimmäisen ottelun aikana Ristolainen on huhkinut keskimäärin 24:59 ottelua kohden. Sillä lohkeaa jääaikatilaston 11:s sija.

Viime kaudella Ristolaisen keskiarvoksi kirjattiin runkosarjan loputtua 25:16. Sabresin päävalmentaja Dan Bylsma suunnitteli jo kesällä kaventavansa suomalaisen vastuuta.

Erona on se, että viime kaudella Ristolainen pelasi yli 27 minuutin otteluita 22 kappaletta. Tällä kaudella vastuuta on tullut enimmillään yhdessä pelissä 26:43.

– 25 minuuttia on hyvä. Hän oli 28 ja liki 30 minuutin välillä viime kaudella yhdessä vaiheessa. 25 minuuttia peliä kohden riittää, Bylsma selvitti Buffalo Newsille.

– Hän pelaa joka tilanteessa isoja minuutteja, vastustajan parhaita kenttiä vastaan. Haluamme pitää hänet kentällä noissa tilanteissa, Bylsma jatkoi.

Bylsman mukaan Ristolainen pelasi viime kaudella paikoitellen liikaa, jolloin suomalaisen suoritustaso heitteli. Kuluvalla kaudella hän on ollut tyytyväisempi puolustajan esityksiin, kun kuorma ei ole ollut aivan niin kova.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!