© Kuva: www.hcsalavat.ru

Jokerit haastaa illan huippupelissä KHL:n kärkijoukkueen

Jokereiden kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia torstai-illan huippuotteluun SKA:ta vastaan. Maalissa jatkaa Ryan Zapolski.

Jokerit kohtaa Hartwall Arenalla SKA:n klo 18.30. Jokerit koki 2-3-tappion Dinamo Minskille tiistaina vieraskaukalossa ja palasi Suomeen yksi piste taskussaan. Helsinkiläisjoukkue johti kamppailua kolmannessa erässä, mutta valkovenäläisryhmä tuli tasoihin ja oli etevämpi rankkareissa.

Illan vastustaja SKA on pisteitä saalistanut paremmin kuin mikään toinen joukkue KHL:ssä. Sarjakärki rummutti hurjan 15 pelin voittoputken loka-marraskuussa, mutta joutui viime viikolla nöyrtymään Avtomobilist Jekaterinburgille. Tappio kuitattiin kuitenkin maanantaina, kun SKA löylytti sarjakakkosta TsSKA Moskovaa 6-3 kotonaan.

Pietarilaiset ovat tehneet häkellyttävät 148 maalia 33 ottelussa ja tappioita varsinaisella peliajalla on ainoastaan kaksi. Toiseksi eniten maaleja tehnyt Magnitogorsk on löytänyt verkon 39 kertaa vähemmän kuin SKA. Jokerit koki pietarilaisten tulivoiman lokakuussa vieraissa, kun SKA iski taululle lukemat 6-0. Huomionarvoista on myös, että SKA on päästänyt sarjassa vähiten maaleja, 51.

Helsingissä Jokerit on SKA:n hurjasta materiaalista huolimatta ollut jättiläiselle vaikea vastus. Viime kaudella punakeltaiset voittivat molemmat kohtaamiset (3-2 ja 3-1). Ensimmäisellä KHL-kaudella pisteet tasattiin, kun Jokerit voitti ensimmäisen ja SKA toisen kohtaamisen. Hartwall Arena ei ole ollut Euroopan suurimmalle seuralle suosiollinen vieraskaukalo.

Jokereiden kokoonpano:

18 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill
61 Tommi Huhtala – 14 Tomi Mäki – 25 Pekka Jormakka
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 29 Sakari Salminen
16 Masi Marjamäki – 13 Petteri Wirtanen – 12 Marko Anttila

55 Chay Genoway – 2 Rasmus Rissanen
6 Topi Jaakola – 47 Ville Lajunen
7 Oliver Lauridsen – 9 Joonas Jalvanti
56 Juho Rautanen

30 Ryan Zapolski (31 Riku Helenius)

Jokerit-SKA-ottelua voi seurata suorana lähetyksenä torstaina 24.11. Viasat Jääkiekko -kanavalla ja verkkopalvelu Viaplayssa kello 18 alkaen Iiro Harjulan isännöimäna. Antti Mäkisen selostama kamppailu alkaa kello 18.30. Viasatin ohjelmatiedot tulevista jääkiekko-otteluista löydät täältä.

» KHL:n lopputulokset ja tuoreimmat uutiset löydät erikoissivultamme!