© Kuva: Getty Images

Asiantuntija toppuuttelee Laine-otsikoita: ”Wayne Gretzky oli maailman paras, mutta…”

Patrik Laine on NHL:n alkukauden nuori sensaatio. 18-vuotias on iskenyt 12 häkkiä ja johtaa maalipörssiä. Miten siis suhtautua hänen -4-tilastoonsa viime yöltä?

Patrik Laine on varastanut järisyttävän määrän palstatilaa suomalaisessa ja pohjoisamerikkalaisessa jääkiekkokeskustelussa viime viikkoina.

Wayne Gretzky oli maailman paras, eikä hänkään pelannut tasaisesti hyvin koko ajan. Taso, millä Laine tällä hetkellä pelaa on jotain, mitä on vaikea ymmärtää. Hän on 18-vuotias. Tuollainen pelaaminen ei pitäisi olla kenellekään tuon ikäiselle mahdollista, entinen huippupelaaja ja -valmentaja Ismo Lehkonen hehkuttaa.

– Yllätys on ollut totaalinen. Se, joka väittää muuta, narraa. Loogisesti ajateltuna hänen ei pitäisi olla noin hyvä. NHL:ssä on kaikki maailman parhaat kiekkoilijat ja heidät myös valmistetaan jokaiseen peliin erikseen. Tekeminen on taktisesti todella tarkkaa varsinkin puolustussuuntaan. Sehän tarkoittaa, ettei tuollaisen tuloksen tekeminen pitäisi olla mahdollista.

Lehkonen toimii Viasatin NHL-lähetysten asiantuntijana ja seuraa sarjaa tarkasti. Hän kehuu suomalaisten tasoa laajalla rintamalla vahvaksi tänä vuonna.

Suomen pitkäaikainen tähti ja Leijonien kapteeni Mikko Koivu ei mahdu tällä hetkellä maalipörssin kärkisijoille. Turkulaisen tehot edellisestä seitsemästä pelistä ovat 0+1.

– Koivu on kahden suunnan pelaaja ja johtaja. Minnesota on hyvässä vauhdissa menossa pudotuspeleihin ja Koivu on saanut apuja Eric Staalilta, joka vähentää hänen takkaansa henkisesti ja fyysisesti. Koivun arvo mitataan joukkueen voittamisessa, ”Ika” kommentoi.

– Mikko pelaa hyvää jääkiekkoa tänäkin vuonna. Hän on aiemmin joutunut kantamaan joukkuettaan yksin reppuselässä ja voimat ovat näin ehtyneet loppukautta kohden. Nyt hän vain parantaa. Tehojen puute ei kerro koko totuutta.

Viasat näyttää Jääkiekko-kanavallaan sekä Viaplay-palvelussa lauantaina ottelun Philadelphia-Tampa Bay. Studio-osuus alkaa klo 19.40 ja asiantuntijoina toimii Lehkosen lisäksi Janne Niinimaa. Viasatin ohjelmatiedot tulevista jääkiekko-otteluista löydät täältä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!