© Kuva: Ilari Savonen

Jere Karalahti puolustaa Antti Tyrväisen taklausta: ”Kyseessä on kovien jätkien peli, tai ainakin oli”

Pelicansin hyökkääjä Antti Tyrväinen taklasi eilisellä SM-liiga-kierroksella hurjannäköisesti HPK:n puolustaja Joonas Lehtivuorta. Tilanteesta tuomittiin Tyrväiselle ryntäyksestä pelirangaistus.

Tyrväisen taklaus sai sosiaalisessa mediassa ja kiekkoihmisten parissa täystyrmäyksen. Taklaus meni myös kurinpidon käsittelyyn. Kovista taklauksista urallaan tunnettu Jere Karalahti astui Tyrväisen puolelle omassa blogissaan.

– Mua oksettaa se suunta, mihin mulle rakas jääkiekko on menossa. Tuntuu, että pelistä yritetään väkisin viedä pois siihen keskeisesti kuuluva elementti, kovat taklaukset. Ympäröivä yhteiskunta on monelta osin pehmentynyt ja hyvä niin. Lätkä on kuitenkin pohjimmiltaan kamppailu- ja maalintekopeli, johon kuuluu aina tietty riski kun sinne laatikkoon hyppää. Kyseessä on kovien jätkien peli, tai ainakin oli, Karalahti kirjoittaa blogissaan.

Karalahden mukaan Lehtivuori teki monta virhettä tultuaan jyrätyksi. Karalahti peräänkuuluttaa kirjoituksessaan taklatuksi tulevan vastuuta.

– Ensinnäkin sääntö numero yksi on, että tunne aina ketä vastaan pelaat. Jos sulla on vastassa Matikaisen ja Nurmisen valmentama Pelicans, jonka riveistä löytyy nälkäisenä liigakaukaloon palannut Antti Tyrväinen, niin ole erityisen tarkkana.

– Äijä menee todella laiskasti kiekolle oman maalin takana eikä ole yhtään valmiina ottamaan taklausta vastaan. Siis jumalauta oman maalin takana sipsuttelee sukkasillaan päätykiekkoon. Luuleeko se olevansa jossain koulun kevättansseissa vai missä?”

Karalahden mukaan Lehtivuori olisi voinut välttää tilanteen pitämällä päänsä ylhäällä.

– Jos hän olisi kiekkoa hakiessaan vilkaissut olkansa yli taakseen, olisi silmäkulmaan varmasti osunut höyryjunan lailla päälle tuleva Tyrväinen. Viimeistään siinä kohtaa olisi voinut kiristää luistelua, jolloin Lehtivuori olisi ehtinyt taklauksen alta pois, tai olisi voinut vaihtoehtoisesti lyödä jarrut päälle, jolloin Tyrväinen ei olisikaan saanut miestä itsensä ja laidan väliin.

– Kolmas vaihtoehto olisi ollut luistella reippaammin kiekolle ja toimia kuten nytkin, mutta pysyä tiukasti laidassa kiinni. Kaikilla näillä keinoilla olisi vältytty nyt nähdyltä tragedialta. Pieniä nyansseja, joita puolustajana haluan teille kertoa.”

Karalahdelta löytyi myös sympatiaa Tyrväiselle.

– Tyrväinen on viimeisiä vanhan liiton ukkoja, jonka kiekkoajattelussa taklaukset ajetaan loppuun ja taklattava osaa ottaa ne vastaan. Eihän se voi niin olla, että Tyrväisen on mentävä hiljempaa, jos toinen ei pysy perässä. Haloo!”, Karalahti ihmettelee.

Karalahti ei antaisi tilanteesta pelikieltoa ollenkaan Tyrväiselle.

– Toivottavasti tällä kertaa kurinpitäjillä on munat ja Tyrväisen täysin puhdas taklaus katsotaan taklauksena, eikä minkään ilmapiirin kautta. Mun mielestä ei pitäisi tulla yhtään ylimääräistä pelikieltoa!”

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!