Kolmas ottelu ja SM-liigan kohupelaaja lensi törkytaklauksesta suihkuun

Pelicansiin kesken kauden saapunut Antti Tyrväinen ei pitkään viihtynyt liigajäillä ennen kuin ensimmäinen kohu oli valmis.

Tyrväinen taklasi HPK:n puolustaja Joonas Lehtivuorta suoraan päähän maalin takana, kun Lehtivuori oli juuri luopunut kiekosta. Lehtivuori ei ollut lainkaan valmistautunut taklaukseen, ja hänen pää oli alhaalla.

Taklauksen jälkeen HPK-puolustaja Petteri Nikkilä pudotti samantien hanskat puolustaakseen joukkuetoveriaan, joka makasi jäällä elottomana. Lehtivuori joutui jättämään ottelun kesken, hänet talutettiin jäältä pois ja hänen nenästään valui verta.

Tyrväiselle tuomittiin tilanteesta 5+20 minuuttia ryntäyksestä, minkä lisäksi hän sai 2+10 minuutin käytösrangaistuksen väkivaltaisuudesta vastattuaan Nikkilän hanskojen pudottamiseen.

Tyrväinen ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa otsikoissa rumista taklauksista, eikä tämäkään SM-liiga-kausi jäänyt poikkeukseksi. Viime SM-liiga-kaudella Tyrväinen sai päähän kohdistuneesta taklauksesta peräti yhdeksän ottelun pelikiellon. HPK-ottelu oli Tyrväiselle vasta kauden kolmas Pelicans-paidassa.

HPK johti Pelicansia kahden erän jälkeen 5-1.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!