© Kuva: Juha Tamminen

Kassakoneet kilisevät – Oulun Kärpät teki lähes miljoonan euron voiton

Oulun Kärpät on tehnyt lähes miljoonan euron voiton.

Oulun Kärpät Oy:n 30.4.2016 päättyneen tilikauden tuotot olivat yhteensä 11,5 miljoonaa euroa. Tästä sopimusperusteiset tuotot olivat 6,1 miljoonaa euroa, pääsylipputulot 2,7 miljoonaa euroa, ravintolamyynti 1,8 miljoonaa euroa ja muu myynti 0,9 miljoonaa euroa. Kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli hieman vajaa 6.000 henkilöä.

Sekä taloudellisesti, että urheilullisesti päättyneestä tilikaudesta muodostui Kärppien mukaan erinomainen. Edustusjoukkue sijoittui Liigassa kolmanneksi ja eurooppalaisessa Champions Hockey League –sarjassa toiseksi. Vahvan myynnin ja kurissa pysyneiden kulujen seurauksena taloudellisesta tuloksesta muodostui yhtiön historian kaikkien aikojen paras. Voitto ennen veroja oli 1,1 miljoonaa euroa ja nettotulos verojen jälkeen 0,9 miljoonaa euroa.

Yhtiön tase ja rahoitusasema ovat edelleen vahvat. Taseen loppusumma on 6,7 miljoonaa euroa, josta rahojen ja pankkisaamisten osuus 2,5 miljoonaa euroa. Omavaraisuusaste tilikauden päättyessä oli 65%. Yhtiöllä ei ole lainkaan korollista velkaa.

Oulun Kärpät Oy:llä oli tilikauden aikana vakinaisessa työsuhteessa edustusjoukkueen pelaajia ja muuta henkilöstöä keskimäärin 62 henkilöä, joille yhtiö maksoi palkkoja yhteensä 4,6 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö tarjoaa kauden aikaisissa ottelu- ja muissa tapahtumissa lukuisan määrän työmahdollisuuksia alueen nuorille. Tilikauden tuloksen perusteella maksuun menevä yhteisövero on 0,24 miljoonaa euroa, minkä lisäksi yhtiö maksoi nettona arvonlisäveroja 1,4 miljoonaa euroa, pidätti ja edelleen tilitti palkkojen ennakonpidätyksiä 1,6 miljoonaa euroa sekä maksoi palkkoihin liittyviä muita sivukuluja yhteensä 0,7 miljoonaa euroa.

Oulun Kärpät Oy:n yhtiökokous päätti 30.8.2016 jakaa osinkoa päättyneeltä tilikaudelta 0,4 euroa/osake eli yhteensä 151.488,00 euroa. Perustamisestaan eli vuodesta 2001 lähtien yhtiö on jakanut osinkoja yhteensä 1,7 miljoonaa euroa, josta noin 80 % on ohjautunut yhtiön suurimmalle omistajalle eli Kärppäsäätiölle käytettäväksi pohjoissuomalaisen juniorijääkiekkoilun tukemiseen.

Lähde: Kärppien tiedote

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!