© Kuva: Getty Images

NHL-seuran GM pääsi ryöstämään Teuvo Teräväisen: ”Todella taitava”

NHL-seura Carolina Hurricanes sai keskiviikkona melkoisen halvalla hinnalla lupaavan suomalaishyökkääjän Teuvo Teräväisen.

Teräväinen ja hänen tapaan Chicago Blackhawksia edustanut Bryan Bickell siirtyivät Hurricanesiin vaihdossa toisen ja kolmannen kierroksen varausoikeuksiin.

Hinta ei ole kummoinen varsinkin Teräväisestä. Toki samalla fakta on se, että Blackhawksin piti päästä eroon isolla sopimuksella operoivasta Bickellistä, jota huhuttiin jopa ulosostettavaksi.

Hurricanesillta samaa palkkakatto-ongelmaa ei ole kuin Blackhawksilla ja se pystyikin ottamaan helposti Bickellin vastaan.

Samalla se sai erittäin mielenkiintoisen lisän hyökkäykseensä Teräväisestä.

– Teuvo on nuori, erittäin taitava hyökkääjä, joka pelaa yhä hänen tulokassopimuksellaan. Hänellä alla on ensimmäinen täysi kausi NHL:ssä. Bryan taas on veteraani, jolla on kokemusta ja hyvää menestystä hänen urallaan, Hurricanesin GM Ron Francis toteaa seuran verkkosivuilla.

– Molemmat pelaajat antavat meidän organisaatiollemme vaihtoehtoja ja joustavuutta, kun menemme eteenpäin.

Bickell on voittanut urallaan Stanley Cupin peräti kolmesti, Teräväinen kerran.

Toisen kierroksen varausoikeus, minkä Hurricanes Blackhawksille lähetti, on tämän kesän NHL-draftiin. Kolmoskierroksen vuoro taas on vuoden 2017 varaustilaisuuteen.

Hurricanesiin on kasautumassa melkoinen suomalaisläjä, sillä se teki vasta tulokassopimukset Sebastian Ahon ja Aleksi Saarelan kanssa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!