© Kuva: Getty Images

Arvio: Olli Juolevia pidetään NHL-draftin ykköspuolustajana – ”Täysin omaa luokkaansa”

NHL:n pelaajatarkkailijoiden enemmistö pitää Olli Juolevia varaustilaisuuden ykkösnimeä pelipaikallaan.

NHL:n verkkosivujen haastattelemista 11 scoutista peräti kahdeksan pitää suomalaista puolustajien ykkösehdokkaana kanadalaisen Jakob Chychrunin sijaan.

– Juolevin kiekkoäly on täysin omaa luokkaansa. Näen hänessä paljon samaa kuin Oliver Ekman-Larssonissa. Näen hänessä potentiaalia ykkösmieheksi ja ylivoiman pyörittäjäksi NHL:ssä, eräs pelaajatarkkailija hehkuttaa.

Kanadalainen Chychrun on Juolevia fyysisempi, mutta tilanne voi muuttua.

– Chychrun menee syksyllä jonkun seuran harjoitusleirille ja voi näyttää, että on jo valmis pelaamaan NHL:ssä. Viiden vuoden päästä Juolevi voi olla parempi pelaaja. Kunhan Juolevi vahvistuu ja saa lisää lihasta, niin hän on parempi, toinen skoutti arvioi.

– Juolevi on kokonaisvaltaisempi paketti. Hän on kaveri joka pystyy puolustamaan, tekemään tukuttain pisteitä ja olemaan joukkueensa kärkipuolustajia monen vuoden ajan. Chychrunilla ei ole samanlaista hyökkäysvoimaa kuin Juolevilla, kolmas tarkkailija summasi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!