© Kuva: Getty Images

Pitkän linjan NHL-hyökkääjä antanut apua Patrik Laineelle – ”Osassa jo lähellä maailman huippua”

PIETARI. Kevään MM-kisoissa yksi isoimmista tarinoista on ollut Leijonien Patrik Laine, jota seurattiin tarkasti jo muutenkin ensi kesän NHL:n varaustilaisuutta ajatellen.

Turnauksessa Laine on kuitenkin iskenyt tähän mennessä jo kovat tehot.

Apuja hän on saanut varsin hyvin ympäriltä, sillä ketjukavereina ovat toimineet koko ajan Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen.

Näistä kahdesta Barkov on selvästi hiljaisempi kaveri, joka taas kentällä kantaa johtajuutta kovan esimerkin kautta.

Eikä pitkän linjan NHL-hyökkääjällä Jokisellakaan ole esimerkin näyttämisessä mitään ongelmia. Kokeneempana kaverina Jokinen on yrittänyt antaa kaiken avun käyttöönsä Laineelle, joka pelaa uransa ensimmäisiä MM-kisoja.

– Kuitenkin nuori kaveri ja varmasti osassa asioista on jo lähellä maailman huippua. Sitten on varmasti myös asioita, missä hänen pitää parantaa. Olen yrittänyt auttaa niissä asioissa, missä tuntee, että pystyy auttamaan, Jokinen kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

Juuri nimenomaan Jokisen, Barkovin ja Laineen ketju on ollut ainut, joka on pysynyt muuttumattomana koko turnauksen ajan Leijonilla.

Jokinen näkee, että ketjun peli on mennyt koko ajan oikeaan suuntaan.

– Se pelaaminen on ollut hyvää. Ollaan pystytty koko ajan aika tasaisesti pelaamaan ja on pystytty tekemään myös tulosta jokaisessa pelissä. Ja on pystytty parantamaan koko ajan.

MM-kisat ovat kuitenkin nopeatempoinen turnaus, jossa sinänsä harjoittelulle ei jää niin suurta aikaa.

Silloin tärkeään asemaan nousee se, mitä kaukalon ulkopuolella tapahtuu valmistautumisten suhteen.

– Kyllä me jonkun verran katsotaan videoita yhdessä viime peleistä ja sieltä tulee juttuja, mitä halutaan tehdä ehkä paremmin. Ja esimerkiksi jotain aloituskuvioita, ylivoimaa ja näin. Harjoitukset on kuitenkin harjoiteltu ja ei tuolta enää mitään saa. Totta kai se on iso juttu, että meillä on jo seitsemän peliä yhdessä, jos laskee vielä sen jenkkipelin. Pelien kautta mennään ja sovitaan ihan vaihtojen jälkeen juttuja sun muita.

Tiistaina Leijonat kohtaa Kanadan, joka asettaa eittämättä kovimman haasteen tähän mennessä koko alkulohkossa.

Jokinen aisti tiistaina aamujäillä sen, että joukkue vaikuttaa varsin valmiilta lohkovoiton ratkaisevaan kamppailuun.

– Kaikki viittaa siihen. Meillä on todella hyvä fiilis joukkueessa ja kyllähän tämä viimeinen viikko on parasta näissä kisoissa. Kovia pelejä ja pelataan isoista asioista. Tulee varmasti mahtava peli illalla.

Mutta valmiina tosissaan saa olla.

– Aika samalla tavalla me kuitenkin lähdetään tähän entä muihin kamppailuihin. Kanada on varmaan turnauksen paras joukkue kääntämään peliä. Se on varmasti se meidän isoin haaste. Pelinopeus on varmasti kovin mitä tässä turnauksessa on kenellekään. Se on se meidän ykkösjuttu. Pyritään estämään se, että he eivät pysty lähtemään nopeilla eteenpäin.

– Mutta jos miettii, niin koko turnauksessa on tainnut tulla vain korkeintaan 2-3 kahdella yhtä vastaan hyökkäystä, mitä ollaan annettu ja ei yhtään läpiajoa. Siinä me ollaan onnistuttu hyvin ja sitä pitää jatkaa. Nyt tulee kovin haaste sen suhteen, Jokinen ennakoi.

Leijonien ja Kanadan ottelu alkaa kello 20.15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen