PIETARI. Perjantain Valko-Venäjä-ottelun iso tarina Leijonilla oli Patrik Laine.

MM-kisadebyytti, kaksi maalia ja kylmäpäisiä otteita.

Niitä osaltaan hehkuttamassa oli Mikko Koivu, joka itsekin onnistui heti maalinteon saralla.

Ylipäätänsä maku MM-kisojen avauspelistä oli Koivulla hyvä.

– Ehkä ensimmäisessä erässä oli vähän sellaista hermostuneisuutta ja oli alivoimaa erän lopussa sun muuta. Totta kai se vähän rikkoi pelaamista, mutta on ihan luonnollista, että ensimmäinen peli ja varsinkin sen ensimmäinen erä ovat vähän hakemista, Koivu mietti SuomiKiekko-sivustolle.

– Ja vielä ensimmäinen peli tällä joukkueella. Sitä kautta ne lähtökohdatkin olivat vähän erilaiset. Saatiin sitten kuitenkin toiseen erään paketti kasaan ja mun mielestä kokonaisuuteen voidaan olla tyytyväisiä.

Koivu itse iski Leijonien 2-0-maalin väkevän nousun päätteeksi, missä hän rynni voimalla kohti Valko-Venäjän maalia. Osuma oli jopa tyypillinen koivumainen, vaikka ihan suoraan Leijonien kapteeni ei sitä siltä kannalta nähnyt.

– Mutta toisaalta sieltä ne maalit tehdään yleisesti. Sitä pääsee tietyllä tavalla peliin sisään, kun pääsee sinne lähemmäs maalia. ”Mikke” (Mikael Granlund) jätti siinä hyvin kiekon ja haistoin, että nyt voi päästä aika hyvin punnertamaan sinne maalille. Ei siinä sitten paljoa tullut mietittyä. Se tulee selkäytimestä ja vaistoista sitten.

Päävalmentaja Kari Jalosen mukaan osuma kuitenkin tiivisti hyvin sen, miten Leijonien johtavat pelaajat ottivat homman haltuun toisessa erässä. Ennen sitä Aleksander Barkov ja Patrik Laine olivat hassutelleet 1-0-osuman, sitten iski Koivu.

– Se Mikon maali oli oikein todellinen taistelumaali. Johtavat pelaajat nousivat esille silloin kuin pitikin.

Koivu ja Granlund olivat mukana lopulta yhteensä neljässä maalissa perjantaina. Samassa ketjussa heidän kanssa oli Sebastian Aho, joka oli nostettu ensimmäistä kertaa Minnesota Wildin pelaajien vierelle torstain jääharjoituksissa Pietarissa.

Koivun mukaan oli varsin luonnollista, että alkumetreillä vastaan tuli hieman käynnistelyvaikeuksia. Niin joukkueena kuin ketjuna.

– Se on ihan selvää, ettei se lähde ihan sormia napsauttamalla. Ehti tuossa olla kuitenkin taukoa siitä, että ei ollut pelejä, niin totta kai se on vähän hakemista.

– Toisessa erässä saatiin sitten huomattavasti paremmin kiekkoa ja kun sitä saatiin, niin sitten päästiin pelaamaan. Totta kai se auttaa aina siinä. Ja onhan se kivempi pelata, kun on kiekko hallussa ja päästään hyökkäyspäähän, Koivu mietti, johon Jalonen jatkoi:

– Mikko ja Mikke pelasivat nyt ensimmäisen pelin isossa kaukalossa ja on selvää, että pojat pystyvät parantamaan. Aho siinä ketjussa toimi mun mielestä hyvin. Sellainen yhteistyö löytyi siinä, Jalonen näki.

Yhteistyötä Koivu, Granlund ja Aho pääsevät jatkamaan ilman suurempia yllätyksiä sunnuntaina, kun Leijonilla vastassa on Saksa. Kyseinen peli alkaa silloin kello 16:15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen