© Kuva: Ilari Isotalo

Kanadalaissentteri mahdollisuudesta saada Patrik Laine samaan seuraan – ”Olisi iso apu”

PIETARI. Tiistaina Pietarissa nähdään todellinen alkulohkon huipennus, kun Leijonat ja Kanada iskevät yhteen.

Molemmat joukkueet ovat edenneet tähän mennessä voitosta voittoon, joten panokset ovat selvät.

Kova kuhina turnauksen ympärillä on käynyt Leijonien Patrik Laineen ympärillä, joka on kerännyt kovasti kiinnostusta muun muassa Pohjois-Amerikan puolella.

Lainetta on povattu ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa joko ensimmäiseksi varaukseksi tai toiseksi varaukseksi. Ykkösvuoroa hallussa pitää tällä hetkellä Toronto Maple Leafs, kakkosena taas on vuoron itselleen voittanut Winnipeg Jets.

Jetsiä edustava Kanadan hyökkääjä Mark Scheifele naurahtaakin hieman, kun puhe kääntyy Laineeseen ja mahdollisuuteen, jossa suomalaislupaus saapuisi ensi kaudeksi Winnipegiin.

– Olen kuullut tuosta pari kertaa. Hän ehdottomasti vaikuttaa hyvältä pelaajalta. Hänellä on uskomaton laukaus, hän luistelee hyvin ja hän on älykäs. Jos pystymme hänet valitsemaan, hän on varmasti iso apu meille, Scheifele uskoo.

Scheifele pääseekin kohtaamaan ehkäpä mahdollisen tulevan joukkuetoverinsa tiistaina.

Leijonat-peliä ajatellen Scheifelellä on kovia odotuksia.

– Tiedämme, että he ovat hyviä ja he pelaavat kovaa. Tiedämme heiltä paljon pelaajia. He ovat paha vastustaja, joten pitää olla hereillä huomenna.

Myös Kanadalle edessä on hyvä mittari.

– Olemme tullleet vahvemmaksi pelistä toiseen ja kasvamme joukkueeksi koko ajan paremmin ja paremmin. Haluamme vain jatkaa tuota linjaa, Scheifele sanoo tulevaan liittyen.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen