Kertoimet (Expekt)

Pelicans-HIFK, 19.3.2016. klo 17.00.
4,30 – 4,50 – 1,60

Runkosarjan voittanut HIFK sai varsin väkevän alun sen kevään pudotuspelitaipaleelle, kun se otti perjantaina kotiottelusta Pelicansia vastaan 5-1-voiton.

Sillä ei ollut edes sen suurempia alkuvaikeuksia, vaan punapaidat pystyivät esittämään varsin jämäkän suorituksen, mihin myös sen profiilihyökkääjä Juuso Puustinen viittasi.

– Ei mennyt lataus yli. Tämä kevät on prosessi meille ja saatiin se prosessi mallikkaasti liikkeelle. Tiedostetaan se, että tämä oli yksi hyvä ja tärkeä voitto ja juuri se, mitä haluttiin tältä päivältä. Mutta tarvitaan kolme tässä sarjassa, että mennään jatkoon, Puustinen mietti HIFK:n verkkosivuilla.

– Meillä on missio ja me ollaan täällä yhdestä syystä kaikki. Meillä on yhteinen tavoite tässä. Tällä samalla rungolla pelataan nyt toista vuotta ja viime vuonna jäi niin katkera kalkki käteen, että halutaan sille nyt vastinetta. Tämä yksi voitto on osa sitä prosessia, Puustinen jatkoi.

Sarja jatkuu heti lauantaina Lahdessa, missä odotettavissa on varsin kuuma ottelu ainakin lähtökohtaisesti. Aivan samanlaisia murskajaisia HIFK-kapteeni Arttu Luttinen ei lauantaille odottele.

– Varmaan tulee tiukempaa jatkossa, nyt oli aika selkeät numerot. Parannettiin tässä koko ajan ja tämä oli varsin ehjä esitys meiltä.

– Se on sitten vieraspeli, mutta meillä on nyt se eka voitto tässä alla ja se on huomattavasti helpompi lähteä nyt sinne. Hyvä itseluottamus ja hyvä mieli on lähteä sinne. Ei muuta kuin jatketaan eteenpäin, Luttinen viitoitti.