HELSINKI. Perjantaina Liigassa pelataan todellinen herkkupala Nordenskiöldin jäähallissa, kun sarjaykkönen HIFK saa vieraakseen sarjakakkosen Kärpät.

Samalla ottelu on erittäin iso runkosarjan voiton kannalta, sillä tällä hetkellä HIFK on Kärppiä edellä viiden pisteen verran. Mikäli kotijoukkue juhlii voittoa perjantaina, on se käytännössä lähes varma runkosarjan ykkönen. Mikäli taas Kärpät ottaa täydet pisteet, tulee taistosta entistä tiukempi.

Perjantaina halli on jo etukäteen loppuunmyyty ja odotusarvo kohtaamiselle on erittäin suuri.

– Mukava nähdä, että kaveri ovat innoissaan ja samoin sitä on itsekin tässä. Vähän taktisia juttuja on tuossa sovittu ja ihan sellaisia perushommia. Tavoitellaan hyvää peliä illalle, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen ennakoi SuomiKiekko-sivustolle.

HIFK:lle meinasi tulla takaiskuja pelikieltojen osalta enemmänkin perjantain otteluun, sillä keskiviikon kotiottelu Sportia vastaan lähti aavistuksen verran lapasesta. Nyrkkitappelut eivät kuitenkaan tuottaneet jatkoseurauksia esimerkiksi HIFK:n isolle takalinjojen kulmakivelle Joonas Järviselle.

– Toki (Matt) Generous on kymppien täyttymisen takia nyt poissa, mutta saadaan (Miihkali) Teppo mukaan. Se on hyvä asia, Törmänen miettii ja palaa vielä keskiviikkoon.

– Se meni ehkä isommaksi farssiksi kuin oli tarkoitus. Mutta hyvä, että näillä mennään nyt.

Sportin ja Kärppien pelitapoja voisi pitää toisistaan poikkeavina, mutta Törmäsen mukaan illan haastetta ajatellen molemmista joukkueista löytyy samoja piirteitä.

– Sport vähän yrittää matkia juttuja siitä, miten Kärpät pelaa. Mutta toki pelaajat sitten ovat erilaisia ja se tuo oman aspektin siihen. Kyllä meidän pitää pystyä pelaamaan 60 metriä tuolla koko ajan. Kärpät pelaa taktisesti erittäin hyvin ja haluaa olla paljon kiekossa. Meidän pitää pystyä karvaamaan hyvin ja riistämään, kun sille paikka on. Ja toisaalta ottaa heidän hyvä hyökkäyspeli pois, Törmänen käy läpi.

Hiljalleen eteen ovat tulossa kevään isot pelit, joista toki merkittävä vääntö käydään jo tänään.

Joukkueen nykytilasta ja suunnasta Törmänen on hyvin positiivisella tuulella.

– Ihan hyvällä mallilla ovat asiat. Luottavaisin mielin tässä katsellaan ja pelaajilla on hyvä meininki päällä. Haaste on toki ne pelaajat, jotka eivät ole kokoonpanossa, että miten pitää heidät pelikunnossa. Mutta hyvä fiilis on joukkueessa.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen