HELSINKI. Nuoret Leijonat kokoontuivat pienen joulubreikin jälkeen koko ryhmän voimin, kun mukana olivat ensimmäistä kertaa kaikki lopullisessa kisamiehistössä mukana olevat pelaajat.

Jalkeilla olivat myös ne ketjut, joilla Nuoret Leijonat ovat lähdössä itse kisoihin (lue lisää).

Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan ohjelmassa oli myös pientä palaveria siihen liittyen, mitä kotikisoihin liittyy ja millaista käyttäytymistä joukkueena pyritään hakemaan.

– Käytiin vähän joukkueen kanssa asioita läpi, että mitkä meidän pelisäännöt ovat täällä ja miten me toimitaan yhdessä. Mikä on fiksu ja mikä ei. Uskon, että pojat osaavat sen aika hyvin hallita.

– Siellä oli asioita muun muassa somen ja puhelimien käyttöön liittyen. Pelaajat itse ne säännöt itselleen määrittelivät ja ne olivat hyviä. Juuri sellaisia mitä me itsekin olisimme halunneet. Pelaajat ovat fiksuja kyllä, Jalonen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Jalonen antoi tästä myös esimerkkiä.

– Yksi on se, että tuolla pukukopissa kenelläkään ei ole puhelimia mukana. Ne jäävät sinne siviilivaatteiden mukaan. Se nyt yhtenä, että kukaan ei keskity harjoituksissa tai peleissä mihinkään muuhun kuin oleelliseen.

Pelisäännöissä juuri näihin liittyen aloitetta tuli vahvasti pelaajien puolelta.

– Pelaajat sitoutuvat paremmin, kun ovat olleet itse noista päättämässä. Ei me niitä haluttu heille sanella. Muutamia juttuja oli toki meiltä, että mitä me haluttiin. Tämä on vähän erityyppinen tapahtuma missä he koskaan ovat olleet mukana ja sen takia pitää olla vähän tarkempi, Jalonen kävi läpi.

Mitä seurata

Tunnelma harjoitusten yhteydessä oli varsin leppoisa ihan päävalmentaja Jalosenkin mukaan.

– Hyvä fiilis oli ja kyllä sen huomaa, että jo tämä päivä oli vähän erilainen mitä tuossa aiemmin. Huomenna pelit alkavat, niin kyllä sen kaikesta aistii. Niin omasta tekemisestä kuin siitä, että miten pelaajat tuohon hommaan asennoituvat.

– Ja kyllä se meno näytti siltä, että eteenpäin mennään koko ajan. Ihan sellaista normaalia turnaustoimintaa ennen ensimmäistä peliä. Nyt kuitenkin oli ensimmäistä kertaa kokonaan kasassa lopullinen joukkue ja ensimmäinen harjoitus, missä olivat kaikki mukana. Tuosta se sitten lähtee.

Kun Jaloselta kysyttiin sitä, ketkä ovat sellaisia pelaajia, joita kannattaisi seurata, Jalonen heitti hyvin.

– Pojat päättävät itse, että ketä kannattaa seurata. Ne jotka pelaavat hyvin, niin niitä kannattaa seurata. Toivottavasti kaikki pelaavat hyvin.

– Kyllä sellaista yhtenäisyyttä, että miten me hyökätään viidellä ja miten me puolustetaan viidellä, miten viisikko pysyy kasassa ja miten tiukat paikat hoidetaan. Ylivoima, alivoima, ne ovat myös iso asia voittamisen kannalta. Niitä sitä kannattaa seurata, että miten ne toimivat.

Nuorten Leijonien ja Valko-Venäjän välinen ottelu lauantaina alkaa kello 18.00. Saku Koivun, Jere Lehtisen ja Ville Peltosen paidanjäädytystapahtuma alkaa puolestaan kello 16.25.

Lisää Jalosen ajatuksia muun muassa lauantain Valko-Venäjä-pelistä myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen