HELSINKI. Nuorten Leijonien riveistä erityisesti Sebastian Ahon johtama ketju on kerännyt paljon hehkutusta, mutta ihan aiheesta.

Aho, Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine olivat jälleen esillä, kun Nuoret Leijonat lopulta murskasivat Slovakian lukemin 8-3.

Kolmikosta muun muassa Puljujärvi keräsi kokoon tehot 1+3 ja samalla hän sen kuin kasvatti pistepottiaan, millä irtoaa tällä hetkellä koko nuorten MM-kisojen pistepörssin kärkipaikka.

Kolmeen otteluun Puljujärvi on iskenyt tehot 3+7=10.

– Onhan se aika jännä juttu, että noin paljon on tullut jo pisteitä, Puljujärvi ihmetteli hymyillen SuomiKiekko-sivustolle.

Kun asiaa pilkkoo, on Puljujärvi tehnyt yli pisteen per erä. Normaalisti kun esimerkiksi piste per peli on jo hyvä tahti, on Puljujärvellä meno ollut melkoisen hurjaa.

– Meidän ketjulla se peli on kyllä kulkenut hyvin. Siinä on mukava pelata Laineen ja Ahon kanssa.

Onko siinä mitään sen ihmeempiä salaisuuksia takana, vai mistä noin hyvä iskukyky kumpuaa?

– En mä usko, että siinä mitään salaisuutta on. Kaikki tekevät hommia, on kemiaa ja kaikki osaavat pelata. Siitä se rakentuu, Puljujärvi miettii.

Itse pelissä Nuorilla Leijonilla pelin alku oli kaksijakoinen. Joukkueena se tuli vahvasti kehiin ja sai heti useamman pitkän hyökkäyksen. Mutta.

– Jouduttiin siinä alussa tappiolle (0-2). Ne pari maalia kun tulivat, niin kaikki heräsivät. Hyvin onnistuttiin kuitenkin nousemaan sieltä vielä, Puljujärvi kertasi.

– Se oli henkisesti tärkeää, että selvittiin siitä huonosta alusta, Kärppiä seuratasolla edustava laituri jatkoi.

Yksi tärkeä asia oli myös se, että onnistumisia tuli lopulta muiltakin kuin vain Ahon ketjulta.

– Onhan se hyvä juttu, totta kai. Kaikki ketjut tuossa luovat muutenkin hyvin tekopaikkoja, mutta ei ole vain meinannut muilla upota. Mutta kun upposi nyt, niin se on tosi hyvä juttu.

– Tämä oli muutenkin hyvä joukkuepeli, Puljujärvi näki.

Tshekki-peliin Nuorilla Leijonilla jäi vielä paljon panosta. Ottelun voittaja kun on hyvin todennäköisesti lohkon kakkonen ja häviäjä kolmas. Se taas määrittää puolivälierävastustajaa.

– Vaikka ei olisikaan panosta, niin joka tapauksessa voittamaan lähdettäisiin ja täysillä pelaamaan.

Entä kumpi puolivälieriin mielummin, Kanada vai USA?

– Ehdinkin jo sanoa, että Kanada, vaikka se on kyllä aika sama. Mutta sanotaan se Kanada.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen