TPS:n maalivahti Teemu Lassilan Liigan saama seitsemän ottelun pelikielto on herättänyt kovaa kritiikkiä. Mies huitoi kasvoihin Ässien Josh Grattonia.

Kurinpitoryhmä kertoi päätöksessään, että ”Pelikiellon kestoa harkitessaan kurinpitoryhmä on ottanut huomioon Lassilan menettelyn moitittavuuden, mutta myös sen Lassilan lausumassaan toteaman seikan, että tarkoitus ei ole ollut lyödä mailalla kasvoihin vastustajaa. Mikäli Lassilan teko olisi tulkittu harkituksi, olisi rangaistus ollut huomattavasti ankarampi.

Erityisesti tuomion pieneneminen Lassilan vedottua tahattomuuteen on herättänyt närää.

NHL:ssä tapahtui vuosituhannen vaihteessa väkivaltaisuudessaan liki vastaava tilanne, kun tappelijana mainetta niittänyt Marty McSorley huitoi mailallaan Donald Brashearia päähän. McSorley väitti tilannetta niinikään vahingoksi.

McSorley sai videolta katsottavissa olevasta teostaan hurjan rangaistuksen. Tapaus sattui vuoden 2000 helmikuussa, ja McSorley sai saman tien loppukauden kestävän pelikiellon, joka pidennettiin myöhemmin vuoden pituiseksi.

Saman vuoden syksyllä McSorley todettiin siviilioikeudessa vielä syylliseksi aseelliseen pahoinpitelyyn. Siitä hänelle langetettiin 18 kuukauden ehdollinen vankeustuomio. McSorleyn NHL-ura päättyi tapaukseen.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

Juttua muokattu 14.53: Ensimmäisen kappaleen sanamuotoja muokattu ja kolmas kappale lainauksen jälkeen lisätty. Myös McSorleyn kommentti iskunsa vahingosta on lisätty.