Jokerit kohtaa seuraavassa neljässä ottelussa kahteen kertaan hallitsevan KHL-mestarin SKA:n ja kahdesti läntisen konferenssin kärkipaikasta kovasti Jokereiden kanssa kisaavan TsSKA:n.

Ensin molemmat ovat vastassa vierasotteluissa, jonka jälkeen molemmat saapuvat vierailulle Helsinkiin.

Ensimmäisenä kamppailuna putkessa on edessä SKA:n kohtaaminen Pietarissa.

Siellä mahtiseuran kausi on lähtenyt liikkeelle hyvin takkuilevasti, kun taas Jokereilla ongelmia on tullut huomattavasti vähemmän vastaan.

Ei sitä mitä odotetaan

13 alkukauden ottelustaan SKA on voittanut ”vain” seitsemän. Se onkin tällä hetkellä vasta KHL:n läntisen konferenssin keskipaikkeilla, eikä kärjessä, missä se on totuttu näkemään.

SKA:n uutta päävalmentajaa Andrei Nazarovia on yhdistetty jo useampaan kertaan potkuhuhujen keskiköön, mutta vielä tämmöisiä liikkeitä ei ole tapahtunut.

SKA koki kesällä useamman muutoksen, kun muun muassa Artemi Panarin ja Viktor Tihonov suuntasivat NHL:n puolelle. Seuran jättivät myös muun muassa Tony Mårtenson, Roman Cervenka ja Patrick Thoresen.

Kaikki viisi olivat kuitenkin hyvin merkittäviä hyökkääjiä SKA:lle viime kaudella.

Muutokset ovat tuntuneet ja kun samalla useampi avainhyökkääjä on kärsinyt loukkaantumisista, on SKA:lla ollut vaikeuksia riittämiin. Muun muassa Ilja Kovaltshuk on kärsinyt kolhuista, samoin isoon rooliin hankittu suomalaissentteri Jarno Koskiranta.

Alla SKA:lla on kuitenkin isompi voitto, kun se kaatoi TsSKA:n vierasottelussa. Loppulukemat olivat Anton Burdasovin ja Kovaltshukin maaleilla 2-1 SKA:lle. Kovaltshuk on siis päässyt polvivammansa jälkeen jälleen pelikuntoon, vaikka hurjimmissa ennustuksissa hänen povattiin olevan sivussa useita kuukausia.

Joka tapauksissa muutoksista huolimatta SKA:lla on edelleen nimellisesti hyvin laadukas nippu jalkeilla. Suomalaisedustusta siinä pitävät yllä Koskirannan lisäksi maalivahti Mikko Koskinen.

Lähtökohdat

Jokerit saa pystyi palaamaan voittojen tielle viimeisimmissä ottelussaan, kun se kaatoi keskiviikkona kotonaan Slovan Bratislavan.

Sitä ennen Jokerit oli hävinnyt Vitjazille, pitkälti loistavasti torjuneen suomalaisvahdin Harri Säterin takia.

Vitjaz-tappiota edelsi loistavasti sujunut vieraskiertue KHL:n itäisimpiin paikkoihin, mistä mukaan irtosi vain voittoja.

Alkukausi on ollut hyvin onnistunut Jokereille, sillä narriryhmä on tällä hetkellä koko KHL:n kärkipaikalla. 11 ottelusta mukaan on tarttunut 28 pistettä.

Jos on ollut paljon hyvää alkukaudessa, niin on ollut myös murheita. Loukkaantumiset ovat nimittäin vaivanneet paljon Jokereita, eikä Slovan-peli tehnyt tässä asiassa poikkeusta.

Keskiviikkona tanskalaispuolustaja Philip Larsen sai tärskyn ja jätti Slovan-pelin kesken, eikä palannut enää kehiin.

Larsen on sivussa perjantain SKA-pelistä, missä KHL-debyyttinsä tekee puolustaja Jere Sneck.

Muita nimiä sairastuvan puolella ovat muun muassa Ossi Väänänen, Daine Todd ja Eetu Pöysti.

Väänästä ollaan odottamassa piakkoin mukaan kehiin ja päävalmentaja Erkka Westerlund käyttikin hänen kohdallaan muotoa ”piakkoin kehissä”.

Jokereiden maalilla SKA-ottelussa pelaa Riku Helenius, joka on aloittanut kauden yhdessä Henrik Karlssonin kanssa loistavasti narriryhmän tolppien välissä.

Kertoimet (NordicBet)

SKA-Jokerit, perjantai 25.9.2015. klo 19.30.
2.34 – 4.00 – 2.75

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen