NHL:ssä kesän aikana on nähty useita treidejä, joista kuitenkin loppupeleissä yksi yllättävimmistä ja eniten kohua herättäneistä oli kanadalaispuolustajan Dougie Hamiltonin siirtyminen Boston Bruinsista Calgary Flamesiin.

Kauppa tapahtui NHL-draftin yhteydessä, mutta se oli lopulta iso yllätys monelle.

Hamilton kuului Bruinsin aivan kirkkaimpiin timantteihin, mutta nyt hän jatkaa uraansa Flamesissa.

– Luulin olevani siellä ikuisesti, niin ajattelin koko ajan, Hamilton myönsi CSNNE.com:lle viitaten Bruinsissa vietettyyn aikaan.

– Sitä on kuitenkin aina sellainen näkemys ja odotus tulevasta. Uskoin pukevani ylle vain yhden joukkueen pelipaidan NHL:ssä, Hamilton jatkoi.

Flamesiin Hamilton matkasi vaihtokaupassa, missä Bruins sai useamman varausvuoron itselleen. Taustalla oli monien raporttien mukaan se, että Bruins pelkäsi mahdollista ”offer sheetiä” eli sopimustarjousta rajoitetuksi vapaaksi agentiksi menossa olleelle Hamiltonille, mihin se ei välttämättä olisi pystynyt vastaamaan.

Hamilton teki nopeasti ison sopimuksen Flamesin kanssa, kun hän allekirjoitti kuuden vuoden ja 34,5 miljoonan dollarin diilin.

– Olen erittäin kiitollinen (Bruinsin) organisaatiolle mahdollisuudesta minkä sain ensimmäisten vuosieni aikana, milloin sain kehittyä. Fanit olivat uskomattomia, joukkuetoveri, kaikki. Nautin paljon ajasta siellä, Hamilton sanoi viitaten vielä Bruinsin aikaan.