NHL:ään siirtyvä Jokerit-tähti: ”Tämä oli ikimuistoinen kausi”

© Kuva: Ilari Isotalo

PRAHA. Hyökkääjä Steve Mosesin huima kausi sai voittokkaan päätöksen, kun USA nappasi pronssimitalit sunnuntaina 3-0-voitolla Tshekistä.

Maaliahne hyökkääjä kertasi mitali kaulassaan menneen kauden olleen upea.

– On hienoa päästä lopettamaan kausi tällä tavoin. Tietysti olisimme halunneet kamppailla tänään kullasta. Mutta teimme hyvää työtä, jottemme turhautuneet liikaa ja löysimme motivaatiomme tähän peliin, Moses hymyili SuomiKiekko-sivustolle.

– Jokainen tajusi, että nyt pelataan mitalista. On huomattavasti mukavampi lähteä kotiin, kun on jotain, minkä kanssa lähteä.

Uran ensimmäinen MM-turnaus oli Mosesilta vahvaa tekemistä. Hän oli joukkueen luottohyökkääjiä, vaikka lopputurnaus menikin pilalle Venäjä-pelissä tulleen vamman takia.

– Peli tuntui hyvältä. Kesken kaiken tullut vamma jalkaani sekoitti tietenkin peliä jonkin verran. En ollut ihan 100-prosenttisessa kunnossa sen jälkeen. Mutta tärkeintä oli menestyä joukkueena – ja sen teimme, vaatimaton hyökkääjä tiivisti.

Hyppy kisoihin ei ollut kuitenkaan helppo. Syy oli yllättävä – nimittäin todella pitkä tauko Jokereiden pelien loputtua.

– Muilla eurooppalaisilla joukkueilla on heti kauden jälkeen harjoitusleirit, mutta USA kokoaa ryhmän vasta juuri ennen kisoja Pohjois-Amerikasta tulevilla pelaajilla. Joten minun piti yrittää harjoitella kuukausi yksikseni ja pitää kuntoa koholla.

Superketju jää muistoihin

Mennyt kausi oli muutenkin Mosesille täysi napakymppi. 36 maalia on uusi KHL:n ennätys ja superketju Petr Koukalin ja Linus Omarkin kanssa jäi varmasti suomalaisille kiekkoseuraajille ikuisesti mieleen.

Moses myönsi tuon vitjan olleen paras, missä jenkki on tähän mennessä pelannut.

– Tämä oli ikimuistoinen kausi ja se oli ainutlaatuinen ketju urallani. Meistä tuli Linusin ja ”Koukin” kanssa hyvät ystävykset ja muistamme varmasti tuon vuoden pitkään, Moses maiskutteli.

Ketjusta painettiin jopa ylhäällä kuvassa olevia LoKoMo-paitoja. Se sai jenkin suulle hymynkareen.

– Näin sen kauden päätyttyä. Se tuntui hienolta.

Pronssipelissä toisessa leirissä kamppaili tuttu ketjukaveri Koukal. Kaksikko ei ole ehtinyt kuitenkaan kättelyn haleja lukuun ottamatta vielä vaihtamaan kuulumisiaan.

– En ole ehtinyt jutella vielä hänen kanssaan. Mutta hän on hyvä ystäväni ja loistava tyyppi. Toivottavasti ehdimme jutella vielä täällä.

Kohti NHL:ää

Väkkärämäinen Moses ehti solmia jo ennen MM-kisoja NHL-sopimuksen. Hyökkääjän tie vie Nashville Predatorsiin.

Sitä ennen edessä on muutama viikko tervetullutta lomailua.

– Minulla on kaksi viikkoa aikaa rentoutua, lomailla ja valmistautua tulevaan. Toivottavasti vammakin poistuu kokonaan. Sen jälkeen vain salille ja valmistautumaan tulevaan, Moses ennusti.

Millainen haaste odottaa Nashvillessa?

– Se on hieno mahdollisuus. Odotan innolla, mitä kaikkea sieltä tuleekaan, Moses hymyili ja poistui pukukopin suojaan.

Ilari Isotalo, Praha
Twitter: @IlariIsotalo


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!