Leijonien molemmissa MM-otteluissa maalilla olleella Pekka Rinteellä riittää kirittävää, mikäli hän aikoo nousta kisojen parhaiden vahtien joukkoon torjuntaprosenteilla mitattuna.

Rinne piti sunnuntaina nollan Tanskaa vastaan saalistaen 16 torjuntaa. USA-pelissä hän sai kerätä kiekon kuitenkin viidesti selkänsä takaa (1-5-tappio), mikä heikentää kokonaissaldoa roimasti.

Rinteen torjuntaprosentti kahden ottelun jälkeen on 90,48, millä hän on maalivahtitilaston 13:s. Koko tilaston ykkönen on Kanadan Martin Jones, joka piti nollan 10-0-voitossa Saksasta. Tämä on miehen ainoa ottelu.

Toisena on Rinteen tapaan kahdesti jäällä jo esiintynyt USA:n Connor Hellebuyck, joka on torjunut kiekot 96,23-prosenttisesti.

Kärkikolmikon täydentää Sveitsin Leonardo Genoni torjuntaprosentilla 95,00. Genoni on pelannut vain yhden pelin, mikä oli 3-1-voitto Italiasta.

Kahden ottelun miehistä kakkosena on Itävallan Bernhard Starkbaum (94,44 %). Toisen ottelun hän pelasi kuitenkin vain osittain. 1-6-tappiossa Ruotsille kutsu maalille tuli ajassa 31.14 Rene Swetten tilalle, kun Ruotsi johti peliä jo 6-0-lukemin.

Leijonia vastaan maanantaina pelaavan Norjan vahdit ovat jakaneet avauspeleissä torjuntavastuun. Lars Haugenin torjuntaprosentti omassa pelissään oli 94,29 ja Lars Voldenin vain 83,30 %. Haugen oli jäällä, kun Norja hävisi USA:lle niukasti 1-2-lukemin. Volden puolestaan joutui nöyrtymään kuudesti 2-6-tappiossa Venäjälle.