Kolmen kullan kerhoon päässyt Sidney Crosby: ”Tämän voittaminen ei ole missään nimessä helppoa”

© Kuva: Ilari Isotalo

PRAHA. Tshekissä järjestetyissä MM-kisoissa lopulta yksi joukkue oli ylitse muiden.

Kanada.

Se näytti sen lopullisesti finaalissa, kun se takoi taululle Venäjän todella nimekästä nippua vastaan peräti lukemat 6-1.

Samalla varmistui se, että joukkueen kapteeni Sidney Crosby liittyi niin sanottuun ”Triple Gold Clubiin” eli kolmen kullan kerhoon, jota varten pitää voittaa niin olympiakultaa, Stanley Cup kuin MM-kulta.

Sen Crosby otti kuitenkin henkilökohtaisella tasolla hyvin nöyrästi vastaan.

– Tulimme kaikki tänne voittaaksemme. Itselläkin eteen on tullut monia erilaisia turnauksia, jotka ovat aina omanlaisia kokemuksia. Aina Kanadan eteen pelaaminen on ollut erittäin iso kunnia ja olen saanut saavuttaa Kanadan kanssa monia hienoja saavutuksia. Se tuntuu kyllä erityiseltä, Crosby sanoi ja jatkoi MM-kisojen ilmeestä:

– Tämäkin oli omanlainen haaste. Tänne tullaan ja nopeasti pitää pystyä kasvamaan yhteen, eikä ole mitään kesäleirejä, mitä on esimerkiksi olympialaisten kanssa. Ei ole oikein valmiiksi tietoa siitä, että kenen kanssa tulisi pelaamaan.

– Näissä on omat erikoisuutensa ja täällä voittaminen ei ole missään nimessä helppoa. Mutta löysimme tien sille.

Kanada oli lopulta hyvin ylivoimainen turnauksessa, mistä kertoo esimerkiksi maaliero 66-15.

Crosby itsekin nosti joukkueen otteista paljon positiivista esille.

– Kasvoimme nopeasti yhtenäiseksi joukkueeksi, jossa oli mukana paljon nuoria ja energisiä pelaajia. Ja pystyimme kehittymään koko turnauksen ajan. Joissakin peleissä tulos vähän repsähti, mutta samalla taas näytimme paljon luonnetta itsestämme. Ei ollut mitään väliä, että mikä joukkue oli vastassa, niin pelissämme pysyi tasapaino koko ajan hyvin yllä.

Crosby kuitenkin myönsi, että ihan finaalissa tulleita murskalukemia hän ei osannut odottaa.

– En kyllä. Odotin tästä tiukkaa peliä, mutta tänään pelasimme loistavan ottelun. Käytimme paikkamme hyvin hyväksemme ja esimerkiksi meidän materiaalimme laajuus tuli hyvin esille.

Lopulta turnauksen matkan haastavin ja opettavin hetki tuli vastaan jo alkulohkossa.

– Ehkä Ruotsi-peli oli vaikea, missä olimme huonoja ensimmäisessä erässä. Siinä tuli selväksi se, että jos emme pelaa normaalilla tasollamme, niin asiat menevät vaikeaksi.

– Uskon, että se oli meille erittäin iso oppikokemus. Pääsimme siinä pelissä hyvin toisessa erässä mukaan ja pystyimme sitten kääntämään sen vielä itsellemme. Se antoi meille itseluottamusta, Crosby kävi läpi.

Kanadalla jalkeilla oli erittäin kova joukkue turnauksessa ja paljon sen kohdalla on puhuttu siitä, että monet pelaajat ovat jo antamassa näyttöjä World Cupia varten, joka pelataan alkusyksystä 2016 Torontossa.

– Nautimme ensin tästä ennen kuin se turnaus tulee vastaan, Crosby naurahti.

– Sinne on vielä pitkä matka, mutta aina kun puet tämän paidan päälle, niin tiedossa on isoja odotuksia, mutta samalla sitä kohtaan on paljon ylpeyttä. Mutta sitä on mukava odottaa.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen