OULU. Tappara onnistui ottamaan finaalisarjan toisen voittonsa keskiviikkona, kun se kaatoi Raksilassa Kärpät viidennessä finaaliottelussa lukemin 4-3.

Vaikka alla oli jo kolme tappiota putkeen finaalien saralla, oli Tapparan leirissä hyvin luottavainen fiilis nuoren hyökkääjän Henrik Haapalan mukaan.

– Mun mielestä meidän peli on kehittynyt koko ajan tässä. Peli kehittyi myös Lukko-sarjassa koko ajan, mutta toki Kärpät on erilainen joukkue kuin Lukko. Silti mun mielestä ollaan pelattu tässä koko ajan paremmin ja paremmin. Ei olla vain saatu sitä tulosta kaikista peleistä, mutta nyt sitten saatiin, Haapala sanoi SuomiKiekko-sivustolle keskiviikon pelin jälkeen.

Asetelma sinänsä onkin tällä hetkellä hyvin yksinkertainen kirvesrintojen leirissä.

Voitolla eteen tulee uusi mahdollisuus ja tappiolla kausi on ohi.

– Ei siinä mitään ihmeitä ole. Tämä on yksi peli muiden joukossa ja yksi 60-minuuttinen. Nyt piti voittaa yksi peli ja perjantaina pitää voittaa yksi peli. Ei siinä sitten ihan hirveästi mitään mietitä. Koitetaan lähinnä vaan nauttia.

– Kun saa olla tuollaisessa joukkueessa, niin jo se on hienoa, Haapala painotti.

Tähän mennessä Kärpät on ottanut molemmista Hakametsän peleistä vierasvoitot mukaansa.

Miten sitten kelkka kääntyy perjantaina?

– Ollaan me oltu Hakametsässä lähellä ja pelattu siellä hyvin. Olisi se kyllä kiva saada yleisölle ja faneillekin voitto sieltä, Haapala sanoo toiveikkaana.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen