Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen edusti Suomea jääkiekon MM-kisoissa viimeksi vuonna 1989, jolloin hän pelasi viimeiseksi jääneen MM-turnauksensa. Yhteensä Jalonen oli MM-jäillä Leijonien mukana kuusi kertaa (1981, -82, -86, -87 ja -89).

SuomiKiekko-sivusto nappasi 26 vuotta sitten MM-areenalle virallisena joukkueen jäsenenä palaavan Jalosen MM-turnauksen alla nopeaan tenttaukseensa.

Mikä on päällimmäinen muistosi vuoden -89 MM-kisoista?

– Päällimmäinen muisto on se, että Jari (Kurri) tuli meitä auttamaan. Meillä oli TPS-ketju kasassa, ja Matikaisen ei lähtenyt hajottamaan. Keskisen Essi pelasi Jarin kanssa alussa. Jossain vaiheessa sitä vaihdettiin, ja minä pelasin loppukisat Jarin kanssa. Se oli hienoa aikaa. Jari oli silloin yksi maailman parhaista pelaajista. Olin pelannut hänen kanssaan jo kotikisoissa -82 samassa ketjussa.

Suomen kotikisoissa Helsingin jäähallissa nähtiin Reijo Leppäsen, Jalosen ja Kurrin ketjua ylistävä lakana, jossa oli ikimuistoinen teksti: ”Leppänen-Jalonen-Kurri. Siihen kuolee hurri.”

Mikä voisi olla tämän joukkueen Leppänen-Jalonen-Kurri –ketju? Muistat varmaan se lakanan Helsingin jäähallista.

– Muistan, hahhaa! Voisiko se olla tällä kertaa Jokinen-Barkov-Donskoi?

Mihin nämä 26 vuotta ovat menneet?

– Niin, mihin? En ole itse asiassa tuolla lailla ajatellut. Minulla alkaa kyllä tulla omia fiiliksiä ja muistoja omista MM-kilpailuista. Niistä on kyllä aika paljon aikaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen