OULU. Kärppien ja JYPin välisen välieräsarjan avaus perjantaina Oulussa oli luvalla sanoen tapahtumia täynnä.

Tuli armottomia rokotuksia, etumatkaa, nousuja ja paha otteen menetys, mikä johti lopulta siihen, että kotijoukkue Kärpät pystyi nousemaan vaikeuksien keskeltä aina voittoon asti.

JYP meni toisessa erässä jo kahden maalin johtoon ja näytti olevan hyvin vahvasti menossa kohti voittoa.

Toisin kävi.

– Oli se aika shokkihoitoa toisessa erässä enkä osaa sanoa, että mistä se johtui. Se varmasti käydään läpi ennen huomista peliä. Joku oikosulku siinä tuli. Mutta kyllä me mun mielestä pystyttiin sen jälkeen sitä tilannetta ihan hyvin kontrolloimaan. Runkosarjaan nähden ollaan siinä mielessä opittu, että ei hätkähdetty tai hätkähdetä tuommoisia ja aleta mitenkään yliyrittämään. Jatketaan vain sitä omaa tekemistä kärsivällisesti ja varmasti ne paikat ansaitaan, kun ollaan vain kärsivällisiä, Kärppien ykköshahmojen joukossa ollut Joonas Donskoi kävi läpi vaikeuksien kohtaa SuomiKiekko-sivustolle perjantain pelin jälkeen.

Kärppien isona aseena oli erityisesti ylivoima, jonka aikana syntyi kaksi ja sen heti läheisyydessä myös Joonas Kemppaisen iskemä 4-4-tasoitusmaali.

Työ ja useat läpikäynnit tuottivat tulosta.

– Aika paljon sitä on reenattu tässä kun on ollut välipäiviä. Paljon on käyty läpi ja se kuitenkin on aika isossa roolissa näissä pudotuspeleissä varsinkin. Mukava, että saatiin pari maalia, Donskoi sanoi tyytyväisenä.

Isoina asioina ylivoimaonnistumisissa nousi esille Donskoin mukaan erityisesti kaksi asiaa.

– Kiekonsiirtely ja tavallaan se halu ratkaista. Ne pitää olla siinä mukana. Ampua kun on paikka ja halua tehdä se maali. Siitä se varmasti sitten lähtee, tehot 0+4 nakuttanut kultakypärä mietti.

5-4 Kärpille päättyneen pelin kokonaiskuva oli aika pitkälti sitä, mitä Donskoin mielestä moni joukkueen sisälläkin osasi odottaa.

– Ehkä vähän enemmän maali tuli mitä ennalta ajateltiin. Maalin pelejä joka tapauksessa näistä tulee on sitten niissä kuinka paljon maaleja tahansa. Tiukkoja vääntöjä nämä ovat.

Ja samalla peli tarjosi esikuvan siitä, mitkä jatkossakin tullaan näkemään.

– Ihan varmasti. JYPillä on hyvä hyökkäyskalusto ja hekin varmasti tulevat jatkossa todella lujaa.

Donskoi itse oli isossa roolissa ja kovan vastuun alaisena, minkä hän kuitenkin ottaa hyvin positiivisesti vastaan.

– Kyllä tässä hienoja aikoja eletään. Suurin osa joukkueista on jo kesälomalla ja enää neljä jäljellä, niin onhan tämä hienoa aikaa pelata. Eikä tässä mitään turhia mietitä, vaan annetaan palaa vain.

Lauantaina sarja jatkuu Jyväskylässä, missä JYP tunnetusti tulee erittäin lujaa päälle varsinkin ottelun alkuhetkillä. Jo nyt Kärpillä oli ajoittain kovia vaikeuksia JYPin prässin kanssa, mutta Donskoi on hyvin luottavaisena sen suhteen, että lääkkeet löytyvät siihen, ettei kyseisestä asiasta tule liian isoa ongelmaa lauantaina.

– Meillä on tietyt keinot siihen ja ne ylipäätänsä täytyy löytää. Siihen vain täytyy olla valmiina, että sieltä tulee se kova prässi. Tuet lähelle ja sitä kautta päästään nopeasti pihalle sieltä omista.

Lauantain kohtaaminen alkaa jo poikkeuksellisesti kello 16:00.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen