Calgary Flamesin maalilla huikeita otteita esittänyt Joni Ortio pelaa Flamesin maalilla myös lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa, kun Flames kohtaa San Jose Sharksin.

– Yksi päästetty maali kahteen peliin, joten tämä oli helppo päätös, Flamesin päävalmentaja Bob Hartley sanoi Calgary Sunille.

– Hän on hyvässä vireessä. Hänellä on paljon itseluottamusta. Hän pelaa terävästi, joten en näe yhtään syytä, miksi vaihtaisimme maalivahtiamme.

Ortio sanoo hänen ison vahvuutensa olevan tasaisuus.

– Olen aina ollut tasapainoissa oleva ihminen ja uskon sen olevan myös iso osa maalivahtina olemista. Ei saa nousta liian korkealle tai vajota liian alas, sillä silloin sinusta tulee epätasainen.

Flamesilla on kohta kasassa kolmen terveen NHL-vahdin trio, kun Karri Rämö palaa loukkaantumisestaan takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Ortiolla voi silloin olla edessä matka takaisin AHL:ään, sillä hänet ja hänen kaksisuuntainen sopimuksensa on kaikkein helpoin lähettää AHL:ään.

– Tämä ei ole missään tapauksessa normaali tilanne, mutta otan sen päivä kerrallaan, koska en tiedä mitä tulee tapahtumaan huomenna tai ensi viikolla. Yritän tehdä parhaani ja nauttia siitä, enkä mieti liikoja. Joitain asioita et voi hallita, joten niihin ei kannata tuhlata energiaa, Ortio totesi tilanteesta.