Leijonien pirteintä osastoa U20-kisojen avauksessa USA:ta vastaan ollut Mikko Rantanen huokui tyytyväisyyttä avauspelin jäljiltä.

Vaikka avauspelistä jäi käteen 1-2-tappio voittomaalikilpailuista, oli nuori TPS-tykki luottavainen.

– Tappio aina harmittaa, mutta nyt ei laiteta päätä pensaaseen. Vauhdikas peli hienossa kiekkopyhätössä – oli kyllä huikea tapa aloittaa kisat, Rantanen tunnelmoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Saatiin luotua paljon paikkoja, mikä antaa uskoa tulevaan. Vielä pitää saada pieni napsu päättäväisyyteen lisää, eiköhän silloin tuloskin ole parempi.

Rantanen muodosti yhdessä Juuso Ikosen ja Roope Hintzin kanssa Leijonien pirteimmän ketjun. U20-kisoissa debyyttinsä tehnyt laituri pääsi itse iskemään jo avausvaihdossa turnauksen ensimmäisen maalinsa.

– Yritin syöttää avopaikkaan päässeelle Ikoselle. Nyt oli tuuriakin hieman mukana. Mutta oli hienoa aloittaa kisat tuolla tavalla, Rantanen maiskutteli.

– Ketjumme peli toimi muutenkin hyvin, vaikka aina on parannettavaa. Saatiin sovittua välipäivänä asioita keskenämme, mikä auttoi tänään.

”Turnauksen paras maalivahtikaksikko”

Leijonien suurin sankari oli perjantaina maalilla loistanut Ville Husso. HIFK-torjuja keräsi myös Rantasen kehut.

– Aivan häikäisevä. Piti meitä pariin otteeseen pystyssä torjunnoillaan. Se helpottaa pelaamista, kun tietää, että meiltä löytyy turnauksen paras maalivahtikaksikko.

– Se on kenttäpelaajanakin helpotus, kun ei tarvitse pelätä jokaista virhettä. Tuollaisen maalivahtiosaston päälle on hyvä rakentaa, Rantanen luonnehti.

Nuoret Leijonat rakentaa mahdollista menestystään seuraavaksi jo lauantaina, kun vastaan asettuu Slovakia.

– Tulevat varmasti nälkäisinä Kanada-pelin jälkeen. Mutta niin tulemme mekin. Tarkoitus on ottaa nyt kolme pistettä mukaan, Rantanen kiteytti.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo