Rauman Lukko aloitti joulutauon viime viikonloppuna. Joukkue on erittäin hyvissä asemissa kevättä kohti mentäessä, sillä äärettömän tasaisen Liigan kärki on siitä vain kahden pisteen päässä. Tappio syyskauden viimeisessä ottelussa ei harmittanut Lukon parasta maalintekijää Aaron Gagnonia juurikaan normaalia tappiota enemmän.

– Ainahan kaikki haluavat voittaa riippumatta siitä, koska pelit ovat. Olisi toki ollut mukavaa voittaa viimeinen peli. Pelasimme siinäkin hyvin. Meillä oli paikkoja, mutta emme vaan saaneet kiekkoja sisään, kertaa Gagnon SuomiKiekko-sivustolle taukoa edeltänyttä HPK-ottelua.

– Kausi on mennyt aika hyvin. Alku oli varsin hyvä. Tavoitteemme hieman yli 50 pistettä. Olemme hyvällä sijalla, kun toinen puolisko alkaa. Halusimme olla kisassa mukana, kun taistellaan kärkipaikoista. Olemme kuuden parhaan joukossa, hän jatkaa.

Lukon povattiin olevan kärkikahinoissa syksystä lähtien, eikä joukkue pettänyt missään tapauksessa odotuksia. Sen ainoa nihkeämpi vaihe tuli Karjala-turnauksen jälkeen, kun hävisi kolme ottelua peräkkäin tekemättä maaliakaan.

Alkukaudesta sen kohdalla puhuttiin paljon tasakentin maalin tekemisen vaikeudesta, mutta tuolloinkin maagisen hyvä ylivoima piti joukkueen hyvässä pistetahdissa.

– Meillä on paljon kokemusta joukkueessa. Tiedämme, mitä kauden läpivieminen vaatii. Jotkin pikkuasiat menevät välillä aina hieman vinoon, mutta olemme olleet varsin tasaisia. Kohdalleen osuneiden asioiden kanssa on jatkettava samaan malliin ja parannettava niitä, joissa emme ole onnistuneet. Joukkueessa on syvyyttä ja paljon ratkaisuvoimaa. Olemme pelanneet joukkueena hyvin, Gagnon kiittelee.

”Väsähdimme hieman loppua kohden”

Gagnon ja Ville Vahalahti ovat olleet joukkueen ehdottomat avainhahmot. Molemmat ovat Liigan pistepörssin kahdeksan parhaan joukossa.

– Toisen pelityyliin tottuu, kun pelaa yhdessä tietyn aikaa. Luemme toistemme pelaamista hyvin. Hän on kärsivällinen ja älykäs pelaaja. Itse ryntäilen paikkoihin enemmän ja yritän luoda paikkoja nopeudellani. Täydennämme toisiamme hyvin, kertoo Gagnon kaksikon yhteistyöstä.

Lukon ykkösketjun toisella laidalla on sitä vastoin pelannut useampikin pelaaja. Paikalle on sovitettu mm. Janne Lahtea ja Jerry Ahtolaa, mutta pysyvää kolmikko Lukko ei ole saanut kasattua. Vakiomiehen löytäminen Gagnonin ja Vahalahden rinnalle miellyttäisi kanadalaista suuresti.

– Se olisi myös ihan mukavaa. Meillä ei ole ollut vakilaituria. Siihen pitäisi löytää joku sopiva kaveri, kun kausi etenee pidemmälle. Olisi hyvää, että ketjut olisivat vakaat, kun pudotuspelit alkavat.

Lukko harjoittelee tällä viikolla muutaman kerran, jonka jälkeen pelaajat saavat hetken täydellisen huilin. Syksy oli tiukka myös Lukolle, sillä se osallistui myös Champions Hockey Leagueen. Pudotuspeleihin saakka kestänyt rupeama lisäsi kuormaa, joten Gagnonin mukaan tauko on paikallaan.

– Kyllä siltä tuntuu. Olen pelannut paljon kauden ensimmäisellä puolikkaalla. On tärkeää saada levätä. Ehkä väsähdimme loppua kohden. Pohjois-Amerikassa ei pitkiä taukoja ole, joten täällä on hieman erilaista. Itsensä pitää pitää kunnossa, mutta samalla on mukavaa viettää aikaa kunnolla perheen kanssa tai tehdä jokin pieni reissu, hän sanoo.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen