Pittsburgh Penguinsin laituri Beau Bennett kärsii sikotaudin kaltaisista oireista. Hänellä ei ole vielä todettu sikotautia, mutta vahva epäilys siihen on, sillä Bennettin seurakaverilla Sidney Crosbylla tauti todettiin viikonlopun aikana.

Bennett vieraili viime viikolla lastensairaalassa hyväntekeväisyyden merkeissä. Nyt pelätään sitä, että Bennett on mahdollisesti tartuttanut sikotaudin myös lapsiin.

Tribune-Reviewin toimittajan Josh Yohen mukaan sikotautitestit kyseisessä lastensairaalassa ovat käynnissä.

THL:n mukaan sikotauti tarttuu seuraavalla tavalla:

– Tartunta tapahtuu pisaratartuntana hengitysteiden kautta. Itämisaika tartunnan ja ensioireiden välillä on 14-21 vuorokautta. Henkilö on tartuttava 1-2 vuorokautta ennen oireiden alkua ja noin 7 vuorokauden ajan ensioireiden alkamisesta.

Oireet taudissa THL:n mukaan ovat seuraavat:

– Sikotaudin alkaessa esiintyy kuumetta, päänsärkyä, lihaskipuja, väsymystä, ruokahaluttomuutta ja nielemiskipua. Muutaman päivän kuluessa kehittyy tois- tai molemminpuolinen korvanalussylkirauhasten turvotus. Kolmasosalla oireet ovat niin lieviä, ettei tautia voi erottaa tavallisesta nuhakuumeesta. Sikotauti-infektioon liittyvää kivestulehdusta esiintyy huomattavasti enemmän murrosiän ohittaneilla pojilla kuin tätä nuoremmilla. Harvinaisia komplikaatioita ovat aivotulehdus ja aivokalvontulehdus sekä erittäin harvinainen pysyvä kuulovaurio.

NHL:ssä sikotauti on varmistunut jo 14 pelaajalla.

Josh Yohe

@JoshYohe_PGH
Beau Bennett, who might have mumps, visited Children's Hospital last week. The kids he met are being tested.