Monen suomalaispelaajan edustama Minnesota Wild teki kesälle yhden ison hankinnan, kun itävaltalaishyökkääjä Thomas Vanek saapui seuraan vapaiden pelaajien markkinoilta.

Nyt Wildilla on hallussa monta todella kovan luokan hyökkääjää ja vaihtoehtoja esimerkiksi kahden kärkiketjun kasaamisen osalta löytyy huomattavasti.

Wildin päävalmentaja Mike Yeo on laittanut harjoitusleirin alussa yhteen Vanekin ja joukkueen kapteenin, suomalaissentterin Mikko Koivun.

Kyseinen yhteistyö on alkanut mainiosti.

– Olemme päässeet näkemään hyvin mielenkiintoista kemiaa Mikon ja Vanekin välillä, mitä on ollut hauska seurata. Se on ollut todella jännittävää, Yeo sanoi Minneapolis Star-Tribunelle.

– Olen ollut erittäin erittäin tyytyväinen Thomasiin tähän mennessä. Arvostan aivan uudella tavalla sitä, miten taitava hän on ja miten älykäs hän on. Tarkoitan sillä sitä, että hän on yleensä kaksi tai kolme tilannetta edellä jo ajattelutavassa.

– Kaikki on mennyt hyvin hauskasti ja kaikki on toiminut hyvin, Yeo Vanekin alusta Wildissa.

Wildin organisaatiossa suomalaisedustajia tällä hetkellä ovat maalivahti Niklas Bäckström sekä hyökkääjät Koivu, Mikael Granlund, Michael Keränen ja Erik Haula.