Kärpät jatkoi vahvasti voittojen tiellä, kun se päihitti välierien toisessa kohtaamisessa SaiPan lukemien oltua heidän hyväksi 3-1.

Isoksi voiton ratkaisseeksi tekijäksi nousi oululaisjoukkueen vahva alku kamppailulle.

– Iso teema oli se, että tiedetään mihin ollaan tulossa ja todella vahva startti meiltä. Neljä huippupaikkaa heti ensimmäiseen viiteen minuuttiin ja kaksi maalia, Kärppäluotsi Lauri Marjamäki kehaisi Nelonen Pron haastattelussa.

– Sen jälkeen oli kyllä SaiPankin hyvyyttä ja jäätiin aika puolustuskannalle. Meidän kiekollinen peli vähän hävisi. Meillä oli kahteen erään 19 blokattua laukausta ja varmaan viimeiseen erään 15, eli aletaan puhumaan yli 30 blokatusta laukauksesta. Se kertoo joukkueen sydämmestä ja taistelutahdosta. (Tomi) Karhunen vielä viimeisenä lukkona siellä. Erittäin iso kiinnitys meille, Marjamäki myönsi.

Oululaisjoukkue saikin jälleen loistavaa maalivahtipeliä tarjolle. Ainoastaan Per Savilahti-Nagander onnistui pesäpallohuitaisulla ohittamaan Karhusen pelin loppupuoliskolla.

– Hyvä maalivahti aina tarvitaan, jos meinataan menestyä. Hyvä puolustus myös siihen ympärille. Se auttaa paljon. Karhunen on hyvässä iskussa ja erinomainen esitys taas tänään.

– Mutta seuraava peli tulee nopeasti vastaan ja se on iso peli. Tämä matsi pitää unohtaa nopeasti.

Vaikka Kärpät johtaakin sarjaa 2-0, esitti erityisesti perjantain ottelussa SaiPa sen, että mihin se pystyy.

– Nyt ollaan päästy sinuiksi taas tämän vastustajan kanssa. Nyt nähtiin se, että mitä SaiPa on parhaimmillaan. Ampuu joka paikasta ja kääntää peliä nopeasti. Meidän pitää parantaa muutamia asioita huomiselle ja uskon siihen, että pystytään myös tekemään se. Meillä on laaja materiaali tarjolla ja varmaankin saadaan uusia heppuja mukaan kokoonpanoon.

Kärppien ja SaiPan kolmas välieräottelu on luvassa lauantaina Oulussa kello 17.00.