Minnesotan suomalaiskapteenille Mikko Koivulle jääminen pois Sotshin olympiakisoista otti koville. Maajoukkueen uskollisimpiin työhevosiin aina kuuluneelle Koivulle kisojen katseleminen televisiosta oli kova paikka.

– Olihan se huikea pettymys. Ei mulla uralla vastaavaa toista pettymystä ole. MM-kisat on toki aina MM-kisat, mutta olympialaiset on kuitenkin enemmän. Kyllä se söi miestä. Totta kai sitä jossitteli, että miksi just tässä kohtaa, mutta se nyt on sitten loputon tie, Koivu kertasi SuomiKiekko-sivustolle perjantaina Vancouverissa.

Koivun ensimmäisen toipumisennusteen mukaan turkulaisen piti ehtiä Sotshiin, mutta paluu harjoituksiin pudotti Koivun odotukset maanpinnalle.

– Uskoin, että ehdin kisoihin, koska mulle sanottiin niin. Kun tulin takaisin tauon jälkeen, tiesin, ettei ole mitään jakoa päästä pelaamaan. Se teki asian hyväksymisestä vielä vaikeampaa, Koivu sanoi.

Leijonien menestys sentää lievitti pahinta tuskaa.

– Hienolla fiiliksellä seurasin toki kisoja. Ei se menestys kyllä yllätys silleen ollut, että niin monta kertaa on noihin lähdetty altavastaajana, kun kukaan ei ole uskonut meihin. Kovan kautta jätkät meni läpi ja voitti kovia maita. Taas nähtiin, että aina on mahdollisuus, Koivu ylisti.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala