Vancouverissa pelattu ns. ulkoilmaottelu ei pelillisesti tarjonnut katsojille suurta juhlaa. Ei etenkään kotijoukkueen kannattajille. Ottawa nousi 0-2-tappioasemasta 4-2-voittoon. Siinä se.

Ulkoilmaottelustatuskin muuttui jo aamulla sisäotteluksi, kun BC Placen katto vedettiin kiinni. Aamulla Vancouverissa satoi lunta, mutta aamupäivällä se muuttui reippaaksi vesisateeksi. Näin ollen ottelusta tuli maailman toiseksi suurin jääkiekkotapahtuma, joka on pelattu sisällä.

BC Placessa ottelua seurasi noin 54 000 katsojaa.

***

Ottelun jälkeen ei kuitenkaan puhuttu itse ottelusta, vaan Vancouverin maalivahtitilanteesta. Päävalmentaja John Tortorellan päätös peluuttaa ruotsalaisvahti Eddie Läckiä ohi Roberto Luongon sai kierroksille niin median kuin yleisön.

Kotijoukkueen fanit buuasivat, kun Läck kuulutettiin aloittavaksi maalivahdiksi. Myöhemmin kesken ottelun yleisö yltyi valtavaan “We want Lu”-huutoon.

Päävalmentaja Tortorella joutui ottelun jälkeen median toimesta melkoiseen grilliin.

– Tekisin edelleen saman päätöksen jos tilanne eteeni tulisi. Luongo on raivoissaan ja ymmärrän sen, mutta hän on huikea ammattilainen, joka varmasti selviää tästä. Eddie pelasi menneellä viikolla todella hienoja otteluita, joten hän ansaitsi tämän pelin, Tortorella selitti SuomiKiekko-sivustolle.

– Minä todellakin pidän Luongosta, hän on pelannut hyvän kauden, mutta teen päätökset sen perusteella, minkä uskon olevan joukkueelle parhaaksi. Tämä peli oli varmasti kaikille erityinen. Laitoin (Justin) Schroederinkin sivuun. Hänkin oli todella pettynyt, Tortorella jatkoi.

***

SuomiKiekko-sivuston tietojen mukaan Luongon ja Canucksin valmennusjohdon välillä on ollut viime aikoina muutenkin jännitteitä. Myös Tortorellan kommentit ottelun jälkeen tukevat näitä tietoja.

– Olen jutellut paljon kahdestaan Luongon kanssa ja jatkamme varmasti keskusteluja. Hän on todella iso osa tätä joukkuetta, mutta meillä on täällä kaksi hyvää maalivahtia. Roberto on ollut huikea ammattilainen ja varmasti hän tämänkin kääntää itselleen motivaatioksi, Tortorella uskotteli.

Uskottelua se luultavasti onkin. Luongon mitta alkanee olla täysi toinen toistaan seuraavia nöyryytyksiä. Luongon ja Canucksin välinen saaga ei todellakaan ole vielä nähnyt viimeistä lukuaan. Milloin se ikinä kirjoitetaankaan, kaunista se ei tule olemaan.

– Tiedän totta kai, mitä tässä seurassa on aiemmin tapahtunut (Luongon ympärillä) ja olen paljon miettinyt sitä. Mutta edelleen: teen päätökset sen mukaan, minkä uskon olevan parhaaksi joukkueelle. En minä Luongoa penkittänyt, vaan valitsin vain Läckin hänen edelleen tähän, Tortorella päätti.

Vancouver on voittanut 12 edellisestä ottelustaan kaksi.

***

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala