Räväkkä ja uskomattoman hyvä alku.

Näin voidaan kuvailla suomalaisveskari Mikko Koskisen KHL-taivalta, joka alkoi kesken kauden, kun Blues möi kassarin Sibiriin.

SuomiKiekko-sivusto haastatteli Koskista, joka miehittää KHL:n veskaritilastojen kärkipaikkoja.

Miten arvioit joukkueen suoritusta runkosarjan puolivälissä?

Mun mielestä ollaan parannettu koko ajan siitä kun mä tulin. Ollaan menty koko ajan eteenpäin ja pystytään pelaamaan täyspainoisia matseja. Joka ilta yritetään taistella voitoista.

Oletko tyytyväinen omaan pelaamiseesi?

Ei voi ikinä olla täysin tyytyväinen, sillä se pysäyttää kehityksen. Tänä aikana kun olen ollut niin olen itsekin pystynyt parantamaan. Sitä pitää vaan jatkaa.

Olet KHL:n parhaita vahteja tällä hetkellä, vaikka tulit kuitenkin kesken kauden Sibiriin. Mistä nopea sopeutuminen johtuu?

Meillä oli jo kolme suomalaista täällä valmiina: Jori, Jonas ja Jarno. Ne auttoivat tosi paljon sopeutumisessa. Totta kai iso apu on ollut oma maalivahtivalmentaja eli Toreniuksen Marko tuli vielä tänne mukaan. Tietysti koko joukkue on ottanut hyvin vastaan.


Vaikuttiko siirtoon, että Sibirissä on jo kolme suomalaista?

Totta kai se vaikutti. Jonas ja Jori on ollut tosi pitkään täällä että pystyi luottavaisin mielin uskoo, että he viihtyvät täällä ja kaikki on kunnossa.

Suomalaisvahdeista Teemu Lassila ja Iiro Tarkki saivat alkukaudesta KHL-potkut. Eikö se pelottanut, että itselle voi käydä samoin?

Totta kai tiesin, että heillä oli ollut vaikea alkukausi, mutta jokainen yksilö on erilainen ja hekin ovat hyviä maalivahteja. Tämä kausi ei vaan heillä lähtenyt hyvin käyntiin, mutta varmasti onnistuvat tulevaisuudessa. Ei kyllä itseäni pelottanut sellainen kohtalo.

Voisitko vertailla KHL:n ja SM-liigan pelityylejä?

SM-liigaan verrattuna taitotaso on täällä huomattavasti korkeampi. Ylipäätään pelaajat ovat jokaisella osa-alueella parempia KHL:ssä. Se tuo veskareilla haastetta, koska laukaukset ovat painavia ja tarkkoja.

Mikä oli ensimmäinen ajatuksesi, kun tulit Venäjälle?

Avoimin mielin. Kaikki on ollut toistaiseksi erittäin positiivista täällä. On ollut kiva tulla tänne ja tutustua täkäläiseen kulttuuriin ja ihmisiin. Se on aina rikkaus.

Marina Mukhametzyanova, Kazan