TPS:n jenkkihyökkääjä Dan Sexton liittyy mielellään USA:n maajoukkueen vahvuuteen marraskuussa pelattavaa Deutschland Cupia varten.

Maajoukkue-edustus on miehen uran ensimmäinen.

– Lapsena unelmoin NHL:stä ja maajoukkueesta niin kuin kaikki muutkin kiekkoilevat pikkupojat. Se että saan vihdoin pelata maalleni, oli kyse sitten mistä turnauksesta tahansa, on suuri kunnia. Aion todellakin ottaa kokemuksesta kaiken irti, Sexton iloitsee TPS:n verkkosivuilla.

Hyökkääjä odottaa uutta kokemusta innolla.

– On hienoa saada pukea USA-paita päälle ja edustaa maatani. Uusien jätkien kanssa pelaaminen tulee olemaan todella hauskaa, joten tahdon vain ottaa kaiken irti siitä kokemuksesta ja nauttia jääkiekkoilusta.

Sexton tietää, että Saksassa 8.-11. marraskuuta pelattava turnaus voi toimia käyntikorttina jopa MM-kisoihin.

– Uskon, että jos pelaa hyvin täällä, niin maailmanmestaruuskisoihin pääseminen on aina mahdollista. Tiedän niinkin käyneen, että jonkun Euroopassa pelanneen pelaajan on katsottu sopivan joukkueeseen ja hän on lopulta lunastanut lippunsa kisoihin.

– Eli jos pelaa täällä häikäisevästi ja antaa hyvät näytöt turnauksessa niin luonnollisestikin se parantaa mahdollisuuksia tulevaisuutta ajatellen, Sexton pohtii.