Leijona-arvostelu: Raanta ei pystynyt torjumaan Suomea mitaleille

© Kuva: Ilari Savonen

Leijona-arvostelu:

Antti Raanta: 8

Niin siinä lopulta kävi, että huikean hienon kevään pelannut Raanta joutui poistumaan kaukalosta häviäjänä kauden viimeisen pelin tauottua.

USA laittoi limpun ensimmäistä kertaa Raannan taakse avausminuutilla. Suomen ykköskentän toheloidessa kiekko ajautui nopeasti maalin eteen Craig Smithille, joka veivasi osuman lähietäisyydeltä.

Avauerässä verkko heilui toistamiseen, kun Paul Stastny pääsi tykittämään ylivoimalla b-pisteen sisäkaarelta jättäen Raannan täysin vailla mahdollisuuksia. Tämän jälkeen suomalainen laittoi maalinsa säppiin.

Toisessa ja kolmannessa erässä sekä jatkoerässä Suomi oli hallitsevampi osapuoli. Raannalla oli töitä harvakseltaan, mutta vaaranpaikkoja riitti. Päätöserässä vahti nollasi muun muassa Nathan Thompsonin paraatipaikalta lähteneen vedon.

Lisäksi on huomioitava, ettei 24-vuotias suomalainen enää juuri pompotellut kiekkoja, vaan Raanta joko liimasi vedot tai ohjasi kiekon väljemmille vesille. Raanta piti osaltaan Suomen mukana voittotaistelussa.

Rankkareissa Alex Galchenyuk veivasi Raannan pihalle kahdesti samalla harhautuksella. Nuoren jenkin yrityksistä varsinkin ensimmäinen oli vaikea kiinni otettava.

Raanta ei ole missään nimessä vahvimmillaan rankkareilla. Vahti tyytyi lähinnä heittäytymään jäihin tehden ensimmäisen aloitteen ja jättäen yläkulmat auki. Tällä saralla sensaatiovahdilla riittää vielä petrattavaa.

Pronssimitalien lipsumista ei voi missään nimessä laittaa Raannan piikkiin. Veskari teki ison tukun tärkeitä torjuntoja eikä voinut USA:n avauserän osumille mitään.

Niin harmittavaan paikkaan kuin se sattuikin, niin Raanta koki nyt kaksi peräkkäistä tappiota ensimmäistä kertaa sitten tammikuun.

SuomiKiekko-sivuston toimitus