Chicago jatkaa NHL:n pudotuspelien läntisen konferenssin finaaliin voitettuaan kotonaan Detroitin seitsemännessä pelissä. Blackhawks oli pahimmillaan jo 3-1 -tappioasemissa ottelusarjassa.

Ratkaisevan ottelun ensimmäinen maali nähtiin toisessa erässä reilun minuutin jälkeen Patrick Sharpin tekemänä. Detroitin Henrik Zetterberg tasoitti vajaat puoli minuuttia kolmannen erän alusta, mikä jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi maaliksi. Blackhawks-puolustaja Niklas Hjalmarsson teki erän lopussa vielä yhden, mutta se hylättiin.

Ratkaisun jatkoerän neljännellä minuutilla teki Brent Seabrook, jonka rannelaukas meni helponoloisesti Wings-vahti Jimmy Howardin ohi.

– Me unohdimme sen [hylätyn maalin]. Aloitimme jatkoajan uutena pelinä tilanteessa 0-0. Se joukkue, joka maalaa ensiksi, voitaa. Me olimme innoissamme, odotimme jatkoajan alkua hyvällä mielellä ja tunsimme itsemme virittäytyneeksi siihen, listasi Seasbrook sarjan kotisivulla.

Kolmannella kierroksella Chicagoa vastaan asettuu L.A Kings.