Villi kortti -kierroksen sarjassa Kärppien ja Lukon välillä käytiin tapahtumarikas avaustaisto Oulussa torstaina.

Ratkaisijaksi nousi lopulta Lukon kapteeni Otto Honkaheimo, joka täräytti kolmannen erän loppupuolella ratkaisevan 5-4-osuman Kärppien verkkoon.

Osumassa 27-vuotias puolustaja sai kiekon viivaan Jarkko Kauvosaarelta. Sen jälkeen lämäri uppoutui kovan maskin takaa ohi oululaisjoukkueen maalivahdin Tomi Karhusen.

– Näin aukon ja vedin sinne, Honkaheimo kertasi ytimekkäästi osumaa ottelun jälkeen.

– Tiukka taistelu oli. Molemmilla oli omat paikkansa ja paljon tuli jäähyjä molemmilla. Mutta ihan laadukas ottelu oli omasta mielestäni, puolustaja jatkoi.

Lukko menetti kamppailun aikana kolmen maalin johtoasemansa. Sen tilanteen joukkue käsitteli kuitenkin hyvin Honkaheimon mukaan.

– Saatiin tavallaan siitä lisää virtaa, kun päätettiin, että me ei tätä hävitä. Nostettiin taas tasoa ylemmäs ja alettiin tehdä enemmän hommia.

Sarjassa pelit jatkuvat nopeasti, kun jo perjantaina väännetään Raumalla. Valmistautuminen lähtikin jo nopeasti liikkeelle.

– Jumpataan hyvin, syödään hyvin, juodaan paljon ja unohdetaan tämä peli nopeasti. Ollaan sitä kautta keskittyneitä seuraavaan peliin, kapteeni kertasi.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu