Villi kortti -kierroksen ottelusarjaan Kärppiä vastaan valmistautuvalla Lukolla runkosarjan loppu ei mennyt täysin ruusuisesti.

Joukkue hävisi viimeisistä viidestä ottelustaan neljä. Niitä on turha kuitenkin murehtia, kun paikka pudotuspeleistä tuli joukkueelle haltuun.

– Olihan se runkosarja tietysti vähän vuoristorataa. Itseluottamuksen kannalta tärkeää on se, että siellä oli hyviä jaksoja ja tiedämme sen, että mihin parhaimmillaan pystymme. Kun saatiin pudotuspelipaikka varmistettua, niin se oli meille iso asia. Hyvä tilanne joukkueessa on, Lukon apuvalmentaja Jesse Welling vakuuttaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Aina kun pudotuspelit alkavat, niin tietyllä tavalla uusi sivu kääntyy aina ja kilpailu alkaa alusta. Se on meille sitä kautta uusi mahdollisuus, Welling jatkoi perusteluja siitä, miksi runkosarjaa on turha enää liikaa tuijottaa.

”Ei jäädä märehtimään liikaa”

Villi kortti -kierroksen systeemi ”paras kahdesta” takaa sen, että heti ottelusarjan alussa on oltava hereillä tai muuten asiat menevät vaikeiksi.

– Se on juuri näin. Peli kerrallaan pitää mennä. Pudotuspeleissä tärkeää on juuri se, että käy mitä käy, niin se jää taakse ja katseet kääntyvät heti seuraavaan peliin. Ei voi jäädä märehtimään liikaa menneeseen, Lukon apuluotsi pohtii.

Mitkä ovat sitten Lukon kannalta voiton avaimet tulevaa sarjaa ajatellen?

– Meillä pitää olla tietysti tiivis puolustuspeli heidän vaarallista hyökkäystä vastaan. Mutta siihen päälle meidän itse täytyy pystyä luomaan paikkoja. Pitää pystyä pysymään kiekossa ja saada sitä peliä kohti Kärppien maalia, Welling tiivistää.

Ilari Savonen (@ilarisavonen)