Viime kauden mestari JYP taisteli runkosarjan loppuun asti jopa sen voitosta, mutta jäi lopulta kolmanneksi Jokereiden ja Tapparan taakse. Joukkue sai täten tietää heti, että puolivälierissä vastaan asettuu HPK.

JYP-kapteeni, kolmatta kautta seuraavassa pelaava kanadalainen Eric Perrin kertoi SuomiKiekko-sivustolle ennakkotunnelmia ottelusarjan alla ja kertoo, miten nykyinen joukkue hänen mielestään eroaa aiempien vuosien JYP-ryhmistä.

Eric, oliko mielestäsi hyvä asia, että saitte tietää heti runkosarjan päätyttyä tulevan vastustajan nimen?

Viime vuonnakin tiesimme, ketä vastaan pelaamme. Aiemmin emme tienneet, ja mielestäni harjoittelu sarjaa varten on silloin hankalaa. Pidän enemmän siitä, että tiedämme heti kuka tulee vastaan ja voimme henkisesti valmistautua paremmin siihen.

Runkosarjassa, kun katsotaan keskinäisiä otteluitanne HPK:n kanssa, niin ne kääntyivät useammin vierasjoukkueelle kuin isännille. Onko kotiedusta mitään iloa teille?

No, jokainen haluaa aloittaa kotona ja saamme itseluottamusta kotipeleistämme. Emme voi muistella, mitä tunsimme aiemmin kaudella pelatessamme heitä vastaan. Meille jäi todella hyvä fiilis siitä miten päätimme runkosarjan.

Viimeisissä 3-4 pelissä emme saaneet tulosta, mutta olimme jokaisessa ottelussa parempia kuin vastustaja, loimme enemmän paikkoja ja olisimme yhtä lailla voineet voittaa. Sillä on suurin merkitys, ei keskinäisillä otteluilla kauden aikana.

Kuinka vertaisit nykyistä ryhmää edellisvuosien joukkueisiin? Runkosarjan voittovuosina joukkue ei sitten välttämättä menestynytkään keväällä, viime vuonna puolestaan nousitte haastajan asemasta mestariksi.

En voi sanoa meidän olevan nyt parempia, mutta olemme erilaisia ja tämä hieman eri tavalla rakennettu joukkue. Meillä on hieman vähemmän nimeä hyökkäyspäässä, mutta taistelua yhtä paljon. Asenne ja yhteenkuuluvuus ovat samankaltaisia kuin edellisvuosina. Muutoksia toki on paljon.

Viime vuonna olimme runkosarjan jälkeen kauempana kärjestä, joten tämä ei ole uutta meille. Tavoitteemme oli päästä kuuden joukkoon, ja olimme kolmansia. Nyt meidän pitää voittaa parhaat ollaksemme parhaita. Emme ajattele sitä, millä sijalla olimme runkosarjassa, vaan valmistaudumme tähän nollista.

Viime kaudella voititte Ässät puolivälierissä 4-0-voitoin. Onko samanlaiset voittolukemat tähtäimessä myös nyt?

Viime kaudellakin meidän piti tehdä täysillä töitä koko sarja, joten numerot eivät täysin kuvasta sitä. En lupaa sitä, että rynnimme puhtaalla sarjalla jatkoon. Näissä peleissä pitää ajatella vain sitä kuuluisaa seuraavaa peliä eikä miettiä liikaa edelle.

Ottelusarjaennustukset ovat faneja, ei pelaajia tai valmentajia, varten. Me pelaamme vain seuraavasta voitosta.

Opitaanko Pohjois-Amerikassa jotenkin eritavalla valmistautumaan pudotuspelityyppisiin otteluihin? Tuntuu monesti, että ratkaisuhetkillä olette parhaassa viressä

Runkosarjat pitää toki hoitaa ennen playoff-pelejä, mutta kun pääsemme sinne, mentaliteettimme muuttuu. Tätä varten pelaamme, rakennamme muistoja ja haluamme saavuttaa korkeimman mahdollisen tavoitteemme. Näitä pelejä varten olemme täällä.

Mielestäni kuitenkin SM-liigassa pelataan intensiivistä, nopeata kiekkoa ja sarja on erittäin kilpailuhenkinen kuten pohjoisamerikkalaiset sarjatkin.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen)