Toimittajat ja Kiekkoministerit Ilari Savonen sekä Ilari Isotalo käyvät läpi SM-liigan pudotuspeliparien lähtökohdat dialogeissaan.

Puolivälierissä runkosarjan kolmannelle sijalle päätynyt JYP saa vastaansa sijalle kuusi sijoittuneen HPK:n.

Runkosarjan keskinäiset kohtaamiset menivät lopulta melkein tasan joukkueiden välillä. HPK oli kolmesti parempi, kun taas JYP onnistui nappaamaan voiton kahteen otteeseen.

Mitä ajatuksia tämä puolivälieräsarja herättää?

Ilari Savonen: Kahden työteliään nipun kohtaaminen. JYP on sarjan ennakkosuosikki, mutta HPK on päässyt lepäämään ja jalkavoimaan pelinsä perustava joukkue on täten erittäin vaarallinen vastustaja. Runkosarjassa HPK oli tosiaan JYPiä parempi, joten missään nimessä jyväskyläläiset eivät kävele ilmaiseksi suoraan välieriin. Tämäkin on sellainen sarja, jossa useampaa peliä voi odottaa odottaa nopean 4-0-rykäisyn sijaan.

Ilari Isotalo: Tässäkin on havaittavissa selvä ennakkosuosikki vastaan haastaja -asetelma. JYP kokeneena pudotuspelijoukkueena on kaikin puolin katsottuna ennakkosuosikki, mutta varsinkin sarjan avauspelissä uskon HPK:n pystyvän haastamaan jyväskyläläiset. Neljään voittoon en kuitenkaan usko hämeenlinnalaisten rutiinin riittävän.

Mitkä ovat sarjan voiton avaimet?

Savonen: Tämä on erittäin hyvä kysymys. JYPillä kaikki kulminoituu siihen, että ketkä nousevat ratkaisijoiden rooleihin? Onko joukkueen kapteeni Eric Perrin kovassa vireessä? Mitä tekee Ramzi Abid? Onko Tuomas Tarkki jälleen se kevään torjuja? Mihin puolestaan HPK:n ykköshyökkääjän Ville Viitaluoman lätyt lähtevät? Löytääkö Kerho maalintekovoimaa kärkiketjun takaa? Kysymysmerkkejä siis riittää.

Isotalo: HPK:n pelaamisesta on jäänyt varsin ailahteleva kuva. JYPin saadessa vanha tuttu mylly pyörimään pitää HPK:nkin pystyä parhaimpaansa. Mika Järvisen pitää pystyä pelaamaan kauden parhaita pelejä, jotta hämeenlinnassa pystytään edes haaveilemaan paikasta neljän kärkeen.

Kuka nousee sarjan ykköshahmoksi?

Savonen: Helppohan tähän on nimetä molempien joukkueiden ykköshyökkääjät Perrin ja Viitaluoma sekä ykkösmaalivahdit Tarkki ja Järvinen. Näiden ”match upien” kohdalla löydetään pitkälti ratkaisu koko sarjaan.

Isotalo: Itse nostan tässä sarjassa joukkueiden kakkosnyrkit esille. Se kumpi löytää tehovoimia ykkösnyrkkien takaa, on vahvoilla. Kliseistä, mutta totta.

Miten sarja päättyy?

Savonen: JYP vie niukasti voitoin 4-3.

Isotalo: JYP marssii lopulta jatkoon voitoin 4-2.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen

Ilari Isotalo
Twitter: @ilariIsotalo