16 ottelua tällä kaudella HIFK:ssa tähän mennessä pelannut Thomas Nykopp pohtii syitä sille, miksi petojoukkueen suoritukset ovat ailahdelleet.

Välillä HIFK:n pelaaminen on sujunut hienosti, toisena iltana petraukselle on jäänyt taas enemmän varaa.

– Välillä kun peli takkuilee, niin ei tiedä mikä on. Sitten kun taas pelataan todella hyvin, niin tuntuu siltä, että voidaan piestä kenet vaan ja miten vaan, Nykopp kertasi SuomiKiekko-sivustolle joukkueen otteita löytäen myös niille selittävän tekijän.

– Silloin kun takkuilee ja näyttää huonolta, niin ehkä se johtuu siitä, että ei olla yhdessä siinä touhussa mukana ja ei olla terävämmillään samaan aikaan. Siellä osa on ehkä valmiina, mutta kun se pelaaminen vaatii kaikkien suorittamista. Ei sitä pelisuunnitelmaa pysty toteuttamaan, jos kaikki eivät ole mukana siinä.

– Sitten kun kaikki ovat, niin sitten se peli näyttää todella hyvältä, Nykopp ilmaisi.

Tietyllä tavalla joukkueen pelaaminen on kuitenkin mennyt eteenpäin 19-vuotiaan hyökkääjän mielestä.

– Kun pelataan hyvää peliä, niin se peli tosiaan näyttää hyvältä ja siltä, että voidaan olla ihan kärjessäkin jossain vaiheessa. Mutta sellaista tasaisuutta tarvitaan kyllä.

Kesästä talveen

Pohjois-Amerikassa United States Hockey liigaa viime kaudella pelannut Nykopp palasi kesällä Suomeen etsien samalla pelipaikkaa kotimaisten seurojen puolelta. Silloin myös HIFK:n mielenkiinto heräsi.

– Oli todella hienoa tietää, että heillä oli kiinnostusta mua kohtaan. Siitä hetkestä, harjoitellessani vielä omatoimisesti, kun etenee tähän päivään, niin tietyllä tavalla voi olla tyytyväinen itseensä, että on päässyt täällä liigan puolella pelaamaan. Jonkinlainen yllätys se on ollut. Ylpeyden aihehan se on kantaa HIFK:n paitaa yllä varsinkin liigan puolella, Nykopp pohtii tiedostaen samalla tarvittavan nöyryyden.

– Jos tyytyväisyys tulee tuonne selkärankaan liikaa ja alat sitä puhaltelemaan ulos, niin äkkiä löydät tiesi pois täältä. Ei voi mukavoitua liikaa.

Loppukauden tavoitteena Nykoppilla on ensin vakiinnuttaa pelipaikka punapetojen kokoonpanossa ja sen jälkeen nousta askel kerrallaan isompaan rooliin.

– Kaikki lähtee siitä, että tekee hommat kunnolla ja niin hyvin kuin vain itse pystyy. Jos valmennusjohto näkee, että pysyn tässä joukkueessa, niin sitten lähtee nostamaan niitä pykäliä.

– Haluan enemmän vastuuta ja sitä tulee, jos pystyy pelaamaan tasaisen hyvin. Se on ihan siitä kiinni, että miten itse esiintyy. Eihän sitä tietenkään pelaa, jos vetää ihan vihkoon, mutta jos pelaa hyvin, niin ehkä se sitten näkyy, Nykopp kertasi lainalaisuudet tulevasta.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Helsinki